Lifestyle

7 dingen die sommige mannen doen waar ze écht mee moeten kappen

Soms doen mannen dingen die misschien niet slecht bedoeld zijn maar die wel heel vervelend of creepy kunnen zijn. Ondanks dat er lang niet altijd verkeerde bedoelingen achter zitten vinden vrouwen het niet fijn als dit gebeurt. Dit zijn in ieder geval 7 dingen waar mannen echt mee moeten stoppen!  

Dingen waar mannen écht mee moeten stoppen

Iets hoeft lang niet altijd slecht bedoeld te zijn om creepy te zijn. Dit zijn wat voorbeelden van dingen die voor mannen onschuldig lijken maar die vrouwen heel erg onveilig kunnen laten voelen.

1. In een lege trein bij ons komen zitten

Er is genoeg plek! In een volle coupé is dit echt niet gek, maar als het heel rustig is vinden vrouwen dit over het algemeen niet fijn. Misschien is het niet slecht bedoeld, maar als je iemand niet kent is dit niet zo chill.

2. Seksueel getinte vragen stellen

Dit is echt niet fijn. Jouw seksleven gaat niemand wat aan en het is echt niet chill als een man je hiernaar gaat vragen. Het is creepy en vaak hebben mannen dit ook echt wel door. 

3. Aanraken zonder toestemming

Een arm om je middel of een hand op je been, nee, dit is niet fijn. Ook al is het een onschuldige manier van flirten, vrouwen vinden het niet leuk om aangeraakt te worden zonder dat ze daar toestemming voor hebben gegeven.

4. Agressiviteit

Soms vertonen mannen agressiviteit uit haantjesgedrag zonder dat ze doorhebben dat dit een vrouw bang kan maken. Toch moeten ze dit maar een keer gaan realiseren, want het is echt niet fijn om op zo’n manier geïntimideerd te worden door een man. 

5. Overtuigen dat je een good guy bent

Meestal als je je best moet doen om iemand te overtuigen dat je lief bent, ben je dat juist niet. Daarom is het best wel creepy als een man dit doet. Het voelt opdringerig en vrouwen worden er snel ongemakkelijk van. Als een man dit doet is dit een grote red flag.

6. Achtervolgd worden

Ook al is het alleen om haar Instagram te vragen, volg een vrouw niet! Vrouwen worden hier extreem oncomfortabel van en zullen zich gegarandeerd onveilig voelen.

7. Geen nee accepteren

”Ah, toe?” ”Doe het voor mij?” Dit soort dingen zijn de grootste red flags ooit, en zal een vrouw nooit leuk vinden! Nee is nee. Accepteer dat. Als haar eerste antwoord nee was, maar jij hebt haar zo gemanipuleerd dat ze toch ja heeft gezegd is het antwoord eigenlijk alsnog nee.

 

Onthoud dames: je mag best aangeven wanneer iemand je ongemakkelijk laat voelen. Heb je daar moeite mee? Wij hebben tips voor je hoe je dit kan doen.