Travel

10 tips voor het goedkoop boeken van vliegtickets

Ben jij wel toe aan een reis of vakantie? Dan is dit artikel zeker de moeite waard om even te lezen. Vliegtickets zijn behoorlijk prijzig en dus kunnen we wel wat bespaartips gebruiken. Daarom hebben wij 10 tips op een rijtje gezet, zodat jij heerlijk op vakantie kan voor een mooie prijs. Fasten your seatbelt and get ready for take off!

10 tips voor het goedkoop boeken van vliegtickets

1. Op de juiste dag en tijd boeken

Voordat je gaat boeken is het belangrijk om te weten dat vliegtickets NIET goedkoper zullen zijn als je ze last-minute boekt. Vroeger was dit wel zo, maar tegenwoordig is het beter om op tijd te boeken. Dit komt omdat er zoveel budget airlines en zakenreizigers zijn die bereid zijn om op het laatste moment veel te betalen. 

Maar wat is dan de beste dag en tijd om te vliegen? Wij hebben hieronder een Tiktok gevonden die dat precies heeft uitgezocht. Niet meer op vrijdagmiddag vliegen dus!

View post on TikTok

2. Skyscanner

Skyscanner is een hele handige zoekmachine voor het vinden van goedkope vliegtickets. Zo kun je op ‘overal’ zoeken en hiermee de goedkoopste bestemmingen vinden. Heel nuttig voor als je gebonden bent aan een bepaalde reisdatum. Wat veel mensen niet weten is dat er bij Skyscanner ook een optie is om alle ticketprijzen op een wereldkaart te tonen. Hiermee kun je in een overzichtelijk schema zien wat de goedkoopste tickets voor een bepaalde maand zijn. De site van Skyscanner vind je hier.

3. Prijsalarm 

Een andere belangrijke aanbeveling is je in te schrijven voor Skyscanners Prijsalarm, zodat je altijd als eerste op de hoogte wordt gebracht van de meest recente aanbiedingen. Het vinden van een goedkoop vliegticket wordt zo super easy en je kunt flink besparen. Het prijsalarm is afgestemd op jouw voorkeuren zodat je altijd de goedkoopste vliegtickets vindt naar jouw gewenste bestemming. Ook fijn: je ontvangt nooit meer dan één e-mail per dag. Je zult dus niet kapot gespamd worden. 

4. Bestemming onbekend

Maakt het jou niet uit wat de bestemming is? Dan is de ‘overal’-zoekfunctie perfect voor jou. Hiermee kun je zien waar je het goedkoopste naar toe kunt reizen en ook wanneer het de goedkoopste tijd is om er naar toe te gaan. Vul alleen het vliegveld in vanaf waar je wilt vertrekken en bij de bestemming stel je ‘Overal’. Als je echt flexibel bent en niet vast zit aan bepaalde data, kun je ook nog ‘de hele maand’ of ‘de goedkoopste maand’ instellen.  

5. Wees flexibel

Iedereen weet dat vliegtickets naar populaire reisbestemmingen in het hoogseizoen duurder zijn. Wie dus voor weinig geld op de eerste rij wil zitten moet flexibel zijn. Houd hier dus rekening mee als je goedkoop vliegtickets wilt scoren. 

6. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Last minute-deals zijn misschien moeilijk te vinden, maar het is niet onmogelijk. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van verschillende vliegmaatschappijen. In die nieuwsbrief staan namelijk vliegticketsales, nieuwe routes met speciale introductieprijzen en het belangrijkste: lage tarieven voor last-minute vluchten.   

7. Spaar punten en kortingscodes

Vlieg je vaak naar het buitenland? Schrijf je dan in voor de verschillende loyaliteitsprogramma’s van verschillende vliegmaatschappijen. Door punten te sparen kun je vaak korting krijgen op je volgende vliegticket of je kunt je stoel upgraden naar bijvoorbeeld Business Class. Vaak werken grote vliegmaatschappijen samen en je kunt de punten dus bij meerdere maatschappijen inwisselen. Ook kortingscodes kunnen soms zorgen voor goedkopere tickets.  

8. Reis met alleen handbagage 

Vliegen met alleen handbagage is vaak veel voordeliger. Je betaalt bij korte vluchten namelijk extra voor baggage die je in moet checken. Ook voor het reserveren van een specifieke stoel moet je vaak extra betalen. Check voordat je vertrekt wel even het maximale gewicht en formaat van je handbagage. Indien deze niet voldoen aan de de gestelde richtlijnen kunnen er op het vliegveld alsnog extra (hoge) kosten in rekening gebracht worden.   

9. Gebruik een VPN

Een slimme truc om een vliegticket te boeken is door een VPN te gebruiken. Deze zorgen er namelijk voor dat je fysieke locatie en IP-adres verandert en dus zullen je vliegtickets goedkoper zijn. Wel kost dit een paar tientjes per maand.  

10. Enkele reis heen en terug

Soms kan het kopen van een retourvlucht bij één airline duurder zijn dan het kopen van twee enkele reizen bij twee verschillende vliegmaatschappijen. Je vliegt bijvoorbeeld van Eindhoven naar Marseille met EasyJet met een goedkope enkele reis en boekt een andere terug met Tui vanuit Nice. Deze methode geeft je ook meer flexibiliteit, omdat je naar huis kunt gaan wanneer je wilt en je kunt ook nog kiezen om vanuit een ander vliegveld terug te vliegen. 

Bron: InhetvliegtuigBeeld: Instagram