Lifestyle

Slaap jij nog met een knuffel? Dat is dus hartstikke goed voor je en dit is waarom

Slapen met een pluizige vriend is echt ontzettend fijn en wij doen dit dan ook eigenlijk bijna allemaal nog, toch? Schaam je vooral niet voor je knuffel, want wat blijkt? Zo’n pluizig vriendje in bed hebben liggen is eigenlijk heel erg goed voor je! 

Slapen met een knuffel blijkt hartstikke goed voor je te zijn en dit is waarom

De meeste mensen slapen nog steeds met de knuffel die zij al vanaf hun geboorte hebben. Ondanks dat hij helemaal uit elkaar is gevallen, kunnen we er maar geen afscheid van nemen. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Blijkbaar geeft jouw knuffel jou een gevoel van veiligheid en comfort en ondersteunt het jou bij je mentale gezondheid. Vroeger beschermde jouw pluizige vriendje je natuurlijk al tegen de kwade buitenwereld en dat blijft gewoon zo als je ouder wordt. Daarnaast is het een lekker warm gevoel en lig je tenslotte nooit echt alleen in bed. Alleen mocht jouw knuffeltje nou nu nog zo belangrijk zijn dat je paniekerig raakt of angstig wordt als je hem bent vergeten? Dan moet je wel even aan de bel trekken, want dat is ook niet helemaal goed…  

Bijna alle volwassenen slapen met een knuffel 

Geloof ons: je bent echt niet de enige die nog met een knuffel slaapt uit je vriendengroep. De meeste mensen durven het gewoon niet toe te geven en schamen zich er ontzettend voor. Maar dat hoeft helemaal niet, uit onderzoek blijkt namelijk dat zo’n 40% van de volwassenen nog met een pluizig vriendje slaapt… Je moet het zo zien; een knuffel is eigenlijk een object dat een opgroeiend kind helpt om zichzelf te ontwikkelen van baby tot zelfstandig persoon en deels kan een knuffel dan ook de emotionele relatie met een moeder vervangen. Best logisch, dat we allemaal zo aan onze pluizige vriendjes gehecht zijn!

Must reads 👀