Beauty

Alles over booster-serums: wat zijn het en wat doen ze voor je huid?

Nu we nog in de winter zitten hebben we allemaal wel last van die mega droge huid, dus het is tijd om een nieuwe skincare routine te gaan bedenken. Vergeet dan niet een booster toe te voegen aan je routine! Het is écht een nieuwe musthave wondermiddeltje en wij vertellen waarom.

Waarom jij een booster moet toevoegen aan je huidverzorging!

Na de huidroutine van Hailey die best prijzig is, hebben we toch iets anders nodig. Nu je net dacht dat jouw huidroutine niet langer kon, is daar nu een nieuw wondermiddeltje. Een échte musthave! Maak kennis met de booster en kom erachter waarom je dit moet gebruiken.

Wat is een booster?

Net als andere geweldige beautyproducten zoals een serum, heeft de booster Koreaanse roots. Koreaanse vrouwen hebben altijd een perfecte shiny huid en natuurlijk willen wij dat ook. Het product wordt meestal in een klein flesje met een pompje of pipetje verpakt. Want je hebt maar een paar druppeltjes nodig per applicatie. De booster zit bomvol met sterke ingrediënten voor een superhuid maar ook heeft het een werking die andere huidverzorging verbetert. Genoeg redenen al om een booster toe te voegen aan je routine, toch?    

Maar waarom een booster?

De belangrijkste functie van een booster is het versterken van de opperhuidlaag. Een sterke opperhuidlaag zorgt voor een shiny en healthy huidje! Maar, huh? Daar was het serum toch voor? Het verschil tussen een serum en een booster, is dat een serum algemene huidproblemen aan pakt. Dus de fijne lijntjes en de doffe tint. Een booster zorgt meer voor een snelle verbetering van je huid zoals betere hydratatie, bescherming tegen schadelijke stoffen en specifieke oplossingen voor je huid. Je kan dus heel makkelijk layeren met elkaar!  

Hoe gebruik je een booster?

Een booster geeft dus een boost aan je huid én andere verzorgingsproducten. Maar het is een zeer geconcentreerde formule, dus gebruik het als een tijdelijke kuur! Gebruik dus een booster als je huid dus echt een boost kan gebruiken. Voor Koreaanse vrouwen is de volgorde van de routine heilig, wat niet zo gek is, want het ene product versterkt het andere. Breng een booster aan vóór je serum, maar je kan ook je booster mengen met je dagcrème. Of zelfs met je foundation.   

Bron: Elle