Food

Deze 3 fancy recepten zijn perfect voor jouw volgende brunch

Redactie

Toe aan een fancy brunch, maar heb je geen idee wat je kan maken? Dan hebben wij very good news: wij zijn namelijk experts als het gaat om katers wegwerken met eten. Brunchrecepten zijn niet alleen perfect om jouw knorrende buik te stillen, het maakt ook jouw weekend extra sunny en gezellig. Dus roep al jouw bff’s bij elkaar, en geniet van deze luxe brunchrecepten.

Deze 3 fancy recepten zijn perfect voor de brunch

Eggs Benedict

Ingrediënten (4 personen)

  • 150 g ongezouten roomboter
  • 8 middelgroot eieren
  • 4 sneetjes witbrood
  • 10 el witte wijn
  • 2 el dragonazijn
  • 2 el azijn
  • 5 peperkorrels
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Bereiding

We beginnen eerst met het maken van de hollandaisesaus. Voeg de wijn, de dragonazijn, peperkorrels en het laurierblad toe aan een pannetje. Breng aan de kook en laat het voor vijf minuten zachtjes koken. Ondertussen smelt je de boter in een andere pan. Na vijf minuten zeef je de wijnsaus in een kom of pannetje zodat de peperballetjes en laurierblaadjes niet in de saus komen. Breek vier eieren en voeg alleen de eidooiers toe aan de wijnsaus. Klop alles goed los.

Pak een pannetje die net te groot is voor de kom met wijn. Vul de pan met een laagje water en zorg dat het water net niet kookt. Vervolgens hang je de kom met de wijnsaus in de pan zonder dat de kom het water raakt. Klop dan het mengsel zolang als het duurt totdat het dikker wordt en voeg, terwijl je klopt, de boter langzaam toe. Doe dit tot de saus dik genoeg is. Vervolgens zet je de kom voor 10 seconden in een laagje koud water. Breng op smaak met peper en zout en dek af met een deksel zodat de saus warm blijft. 

Nu gaan we de eieren pocheren. Als je dat nog nooit hebt gedaan kun je in dit artikel lezen hoe dat moet. Pocheer het ei vijf tot zeven minuten. Haal ondertussen de korsten van de boterhammen en rooster de boterhammen tot ze goudbruin zijn. 

Haal de eieren uit het water en laat ze even op keukenpapier uitlekken. Leg op elke boterham een gepocheerd eitje en verdeel de saus erover. Het kostte misschien wat moeite en aandacht, maar dat is het allemaal waard na het eerste hapje. Enjoy

Bron: Allerhande, 24KitchenBeeld: Instagram

Must reads 👀