Love

Zo kom jij over je Fear Of Dating (FODA) heen

Door de vele lockdowns heeft het datingleven een beetje stilgestaan. Je kan natuurlijk niet zo veel als alle go-to dateplekken gesloten zijn. Nu alles weer langzaam maar zeker open begint te gaan kunnen we dus ook weer vaker op date! Maar omdat dit voor redelijk lange tijd niet heeft gekund, hebben mensen een ‘FODA’ ontwikkeld: dit is het en zo kom je er vanaf!

FODA: zo kom je er overheen!

Tijdens de lockdown zijn mensen niet echt bezig met daten, je kan namelijk niet gezellig uit eten of een film kijken in de bioscoop. Nu dit wel weer kan, merken veel mensen dat ze FODA hebben ontwikkeld. Dit betekent een Fear Of Dating Again, en kan erg vervelend zijn! Dit is hoe je er overheen komt. 

Heb realistische verwachtingen

Iemand gaat je echt niet ghosten omdat je niet om zijn/haar grapje lachte. Meestal als je ergens bang voor bent is deze angst niet reëel. Verwacht dus niet te veel of te weinig van iemand, maar blijf een beetje realistisch! Wat hier goed bij helpt, is om jezelf de vraag stellen wat jij zou doen in die situatie. Zie, valt best mee toch? 

Niet te serieus

Daten hoeft niet zo serieus te zijn, het is vooral heel erg leuk! Skip dus serieuzere gespreksonderwerpen als je zenuwachtig bent, zo houd je het wat luchtiger. Dat maakt het makkelijker om een leuk gesprek aan te gaan! 

Bedenk van tevoren waar je over wilt praten

Ben je écht zo zenuwachtig dat je van tevoren al wat gespreksonderwerpen achter de hand wil hebben? Dat is helemaal prima natuurlijk! Bedenk voordat je weggaat wat talking points waar jullie over kunnen kletsen. Denk er alleen niet te veel over na, daarmee maak je jezelf alleen maar gek!

Praat erover

Vertel je date dat je zenuwachtig bent! Op die manier kan hij of zij er rekening mee houden. En chances are dat jouw date ook zenuwachtig is. Als je erover praat, breek je het ijs en valt de spanning vaak al weg!