Lifestyle

Heb jij een eerste date gepland staan? Dan moet je dit doen volgens je sterrenbeeld

Een eerste date is leuk! Die zenuwen van tevoren zijn minder, maar niets is zo leuk als blij thuiskomen na een leuke date. Elk sterrenbeeld is weer anders en elk sterrenbeeld maakt zo zijn eigen fouten. Wij hebben daarom een advies voor jullie, dan is de kans op blij thuiskomen groter! 

Heb jij een eerste date gepland staan? Dan moet je dit doen volgens je sterrenbeeld

Wees vooral de leukste versie van jezelf. Dan komt het sowieso wel goed! Mocht je meer tips nodig hebben; dit zijn dingen die je vooral wel en niet moet doen tijdens die eerste date! 

Ram: Take It Easy

Jij bent echt koppig. Dat datingadvies dat je van je vriendinnen krijgt, daar luister jij ook echt niet naar. Maar het is misschien handig om dit te onthouden: doe het lekker rustig aan. Als je naar die eerste date gaat, met de overtuiging dat diegene de liefde van je leven is, wordt het natuurlijk sowieso niks. Word niet verliefd op het idee van verliefd zijn, maar voor wie ze echt zijn. Leer voordat je helemaal voor je date gaat, diegene eerst goed kennen. Dat bespaart jou een hoop pijn en gezeik. 

Stier: neem de ander niet té serieus

Jouw gevoeligheid kan de eerste date wat moeilijk maken. Als er flirterig met jou geplaagd wordt, kan je dit nog wel eens persoonlijk opvatten. Maar er staat niet voor niets flirterig voor het woord plagen. Jullie hebben beide gewoon te maken met eerste date-kriebels. Trek dus niet zo snel conclusies over je date! Je komt er snel genoeg achter wat hun bedoeling is.   

Tweelingen: blijf bij je plan

Jij wordt nog wel eens bang en dan kom je bijvoorbeeld niet opdagen. Doe dat nou niet, we snappen dat het verleidelijk is, maar altijd maar wegrennen voor je problemen is niet de juiste oplossing. Ga gewoon op die date en dan zie je vanzelf wat er gebeurt. Probeer er niet te veel over na te denken, maar laat het lekker over je heen komen. Misschien komt er wel iets heel moois uit!  

Kreeft: onthoud dat jullie elkaar net hebben ontmoet

Eerste dates zijn voor jou, door je gevoeligheid, een rollercoaster van emoties. Het is voor jou dus ook makkelijk om verstrikt te raken in die gevoelens. Maar vergeet niet dat je deze persoon net hebt ontmoet, neem de tijd. Anders doe je jezelf onnodig pijn. 

Leeuw: luister naar je date

Dat jij een natuurlijk leider bent is natuurlijk handig, maar niet zo handig tijdens een eerste date. Het is namelijk verleidelijk om het hele gesprek over te nemen, en dan te vergeten om naar je date te luisteren. Dit geldt ook voor de romantiek. Dat jij ervan houdt is goed, maar probeer te luisteren naar wat de ander wil.

Maagd: wees niet te kritisch

Jij maakt soms onnodig kritische opmerkingen, omdat jij van die eerste date zoveel hoge verwachtingen hebt. Het komt natuurlijk niet van een slechte plek, maar misschien niet het beste moment om kritisch te zijn. Houd ze nog even voor jezelf. 

Weegschaal: doe het voor jezelf

Jij staat erom bekend dat je iedereen wil pleasen. Jij kan goed mensen lezen en dat is zeker aantrekkelijk voor je date. Maar vergeet je eigen behoeftes ook niet, hè. De ander blij houden lijkt misschien makkelijker, maar als je er zelf niet blij van wordt kan het pijnlijk aflopen. 

Schorpioen: houd het luchtig

Jij bent erg gepassioneerd, zeker als het gaat om romantiek. Jij bent daarom snel verleid om direct voor de diepere gesprekken te gaan. Maar dit kan vrij intens overkomen bij de ander. Houd het de eerste date dus lekker luchtig, die diepgaande gesprekken komen later wel.

Boogschutter: kletsen in plaats van doen!

Jij hebt een liefde voor avonturen en hebt een hoop energie. Daardoor wil jij alleen maar dingen doen op die eerste date, maar zo leer je de ander natuurlijk niet écht kennen. Zorg dat er ruimte is voor een gesprek. Dan kom je er pas echt achter of het een goede match is. 

Steenbok: stel jezelf open

Een Steenbok is het meest emotioneel kwetsbare sterrenbeeld, daarom kan een eerste date voor jou moeilijk zijn. Je beschermt jezelf tegen de wereld door een muur te bouwen, daarachter kan je pas zien hoe de Steenbok echt is. Het is moeilijk om die muur meteen af te breken, maar stel jezelf wel een beetje open. Anders weet je zeker dat het niet gaat werken.  

Waterman: Go With The Flow

Jij bent lekker praktisch en kijkt graag logisch naar dingen. Dit kan tijdens het daten je relatie nog wel eens ingewikkeld maken. Een deel van de magie verdwijnt als jij op een wetenschappelijke manier naar je relatie kijkt. Je hoeft niet alles te begrijpen, just go with it. 

Vissen: zet je roze bril af

Jij hebt door die leuke roze bril van je een echte romantische kijk op de wereld. Dat is heel leuk! Maar daardoor herken jij alle red flags niet meteen tijdens een eerste date. Negeer ze niet, houd je verwachtingen onder controle en zie mensen zoals ze echt zijn. Niet zoals jij wil dat ze zijn.