Lifestyle

Eh, wat? Zo (vaak) moet jij je bh’s eigenlijk wassen

We hebben allemaal één favoriete bh die we het allerliefst dragen. En dat letterlijk, die ene bh dragen we soms weken achter elkaar, zonder dat hij een keer de wasmachine tegenkomt. Dat dat goor is weten we allemaal, daar zijn we allemaal schuldig aan. Hoe vaak je je bh’s echt moet wassen is dus veel vaker dan dat je denkt. En al helemaal vaker dan dat de meesten van ons het daadwerkelijk doen!

Zo (vaak) moet jij je bh’s wassen

Eigenlijk moet jij je bh na twee keer dragen al in de wasmachine gooien, in plaats van twee maanden! Rond je buste en onder je bh-beugels zweet jij namelijk ook! Was je je bh niet vaak genoeg? Dan wordt dit een broedplaats voor bacteriën. Die bacteriën kunnen via een opening verschillende infecties veroorzaken. Iewl! Misschien maar stoppen met het dragen van een bh…

Op deze manier was jij je bh

Stap 1: Check het etiket

Maak vervolgens alle haakjes en sluitingen vast en doe je mooie lingerie in een afsluitbaar waszakje.

Stap 2: Vul de trommel tot 30% met andere fijne items van dezelfde kleur

Kies voor een fijn wasprogramma en was op 30 graden met een laag toerental! Voeg een klein beetje wasmiddel toe voor delicate was en vooral GEEN bleek of wasverzachter.

Stap 3: Niet in de droogtrommel, maar op een droogrek laten drogen.

Zet dit rek vervolgens niet in de zon, dan verkleurt jouw mooie, dure lingerie namelijk.

Zo hou jij je bh (en bikini) mooi

Berg ze netjes op

Dus in plaats van ze in je onderbroekenlade te proppen, schuif jij netjes de cups van je bh’s in elkaar en berg je ze in een rijtje op. Zo houden jouw bh’s hun vorm.

Draag geen nieuwe bikini’s in de sauna of jacuzzi

Daar worden ze namelijk snel lelijk van. Na gebruik van jouw bikini spoel jij hem snel uit in water. Leg ze nooit op een warmtebron en strijken is al helemaal dom. Don’t do it!

Niet met je mooie nieuwe bikini vol zonnebrand in een zwembad met heel veel chloor springen

Chloor en zonnebrandcrème schaden namelijk jouw mooie nieuwe bikini. Toch die oude bikini ook maar meenemen op vakantie.

Must reads 👀