Lifestyle

Eh, wow: je iPhone kan je gezicht straks ook herkennen met een mondkapje op

Al bijna 2 jaar is het dragen van een mondkapje het nieuwe normaal. Over het algemeen is het – naast het krijgen van maskne – niet zo erg, het is alleen erg vervelend bij het ontgrendelen van je telefoon! Om precies te zijn, iPhones die gebruik maken van face ID. Omdat slechts de helft van je gezicht zichtbaar is herkent je iPhone je gezicht niet, maar hier komt eindelijk verandering in!

Apple komt met een oplossing voor gezichtsherkenning die niet werkt met mondkapjes

Het is erg vervelend dat je iPhone je gezicht niet herkent wanner je een mondkapje op hebt. Gelukkig komt Apple eindelijk met een oplossing!

 

Nieuwe update

Apple komt binnenkort met iOS update 15.4. Bij deze update wordt eindelijk de functie toegevoegd waarbij je gezichtsherkenning je óók herkent met een mondkapje op! Nu zijn er ook al wel wat trucjes om je face ID met een mondkapje te laten werken, maar dit is natuurlijk niet betrouwbaar. Apple heeft zich nog niet zó ver gespecialiseerd dat dit betrouwbaar werkt. Maar hier komt dus verandering in!

Betrouwbaar

Het heeft lang geduurd voordat deze functie eindelijk uitkwam. Apple is al twee jaar bezig met het ontwikkelen van gezichtsherkenning met een mondkapje op om deze functie zo betrouwbaar mogelijk te maken. Het is dus – gelukkig – niet zo dat iedereen met blauwe ogen in elkaars telefoon kan komen! 

 

Binnenkort hoef je dus nooit meer stiekem je mondkapje naar beneden te doen in de bus of winkel, je face ID werkt gewoon mét je mondkapje op!  

Must reads 👀