Films & Series

OMG: deze facts over de cast van Gossip Girl wist jij echt niet

Roos-Sanne

Wanneer het over Gossip Girl gaat kan bijna iedereen meepraten. Wie kent het nou niet? Toen de serie in 2007 uitkwam was er al direct een enorme hype. Er zijn dus al héél veel artikelen, video’s en blogposts te vinden over Gossip Girl, maar deze feitjes zijn toch niet zo bekend…

Deze feitjes over de Gossip Girl cast wist jij nog niet

Over de cast van Gossip Girl is inmiddels al heel veel bekend: wie heeft een relatie gehad met wie? En welke drama’s hebben zich op de set afgespeeld? Op deze vragen weten veel mensen het antwoord al wel. Maar deze dingen wist jij absoluut nog niet!

1. Jessica Szohr is toevallig ontdekt op een pool party

De bedenkers van de serie, Josh en Stephanie, zijn actrice Jessica Szohr (Vanessa in Gossip Girl) toevallig tegen het lijf gelopen op een 4th of July poolparty! Stephanie zag haar daar zitten en is haar snel gaan Googelen om te kijken of ze toevallig een actrice was. En dat was ze! Dat is dus hoe Vanessa in de show is gekomen. 

 

2. Ed Westwick verloor bijna zijn rol als Chuck Bass omdat hij geen visum had

Toen de Britse acteur de rol van Chuck Bass kreeg moest hij verhuizen van Engeland naar Amerika. De bedenkers van de show kregen een waarschuwing van CW Network dat ze wel een ”back-up Chuck” moesten vinden, omdat ze er geen vertrouwen in hadden dat het zou lukken. ”There is no back-up Chuck, it’s Ed,” zeiden ze. CW Network heeft dus geduldig afgewacht tot Ed zijn visum kreeg. Wil je weten waar Ed Westwick nu is? Volg hem dan op zijn TikTok!

 

3. De relatie van Chuck en Blair is geïnspireerd door hun real life chemie

Niet alleen on screen zijn ze adorableoff screen kennelijk ook! De schrijvers gaven aan dat ze op het begin nog niet wisten hoe ze de relatie van Chuck en Blair moesten laten gaan. Toen tijdens het filmen bleek dat de twee een geweldige chemistry hadden, was dat voor de schrijvers ook meteen duidelijk.

 

4. Penn Badgley deed auditie met lang haar en knipte het de dag vóór het filmen pas af!

Ja, dat was pas een shock voor de crew! Penn Badgley had namelijk auditie gedaan met lang haar, en had niemand verteld dat hij het ging afscheren! Toen hij de dag van het filmen met kort haar op de set kwam schrokken ze allemaal. ”However, once they all saw the new hairdo, everyone agreed: ‘Oh damn, he looks good’.