Food

Winning! Pasta eten is helemaal niet slecht voor je figuur

Zoals we allemaal wel weten, is pasta echt gigantisch lekker. En omdat pasta zo lekker is, zijn er ook talloze varianten! Toch wordt er door niet iedereen gebruikt gemaakt van alle smaken en soorten. Pasta heeft een soort imago opgebouwd van ongezond en vet. Dit vinden wij onzin; we vertellen je daarom maar al te graag waarom pasta helemaal niet slecht voor je is.

Pasta eten is helemaal niet slecht voor je figuur

Zo kan jij straks zonder schuldgevoel gewoon lekker pasta eten!

Pasta is het probleem niet

Veel mensen denken dat je dik wordt van pasta, omdat er zoveel koolhydraten inzitten. Maar, goed nieuws: de koolhydraten zijn echt het probleem niet hoor. Zolang jij gedurende de dag niet meer energie binnenkrijgt dan dat je verbrandt, maakt pasta je echt niet dik. Wat je wél dik maakt, is de hoeveelheid kaas die je eroverheen doet en het gebrek aan groente.

Zo eet je lekker én gezond pasta

Op TikTok heb je oneindige recepten voor superlekkere pastarecepten, alleen zijn deze negen van de tien keer erg ongezond. En dat is voor een keertje echt wel heel erg lekker, maar niet té vaak. Voor een gezondere variant is een volkorenpasta sowieso the way to go: onderzoek laat zien dat volkoren producten de kans op een gezond gewicht juist verhogen! Volkoren pasta zit namelijk vol met vezels, en die zetten je maag en darmen hard aan het werk en geven je een verzadigd gevoel. Dus, doe vooral lekker veel groente door je pasta heen en smullen maar! Da’s misschien ook een beter idee dan het naar binnen werken van die chocoladetruffels met maar twee ingrediënten of die bizarre frikandel speciaal-sushi… 

View post on TikTok