Lifestyle

Wow, zoveel kost het om net als Emily in Parijs te wonen

Wie droomt er niet van, Nederland achterlaten en weggaan naar een ander land? Tijdens het bingen van Emily in Paris zagen we ons zelf al hele-maal gaan in de straten van Parijs. Keyword: we droomden ervan, want dit is een duur geintje! Wij vertellen je hoe duur het precies is om het leven van Emily in Paris te leiden.

Zoveel kost het je om een jaar te leven in Parijs zoals Emily

Wij hadden de vliegtickets eigenlijk al geboekt, tot we zagen hoeveel het eigenlijk écht kost om in Parijs te wonen. Er is dus onderzoek gedaan naar hoe duur het zou zijn als je in Parijs zou gaan wonen zoals Emily in de serie. Oui, oui baguette!

Geld maakt niet gelukkig, right?

Een groep vastgoedspecialisten (Bramleys) hebben uitgerekend en vastgesteld hoe duur het nou is als je als Emily gaat leven in Parijs. Hold on tight, het zou maar liefst 133.845 Euro kosten om jouw droom waar te maken. We weten dat Emily werkt bij een marketing agency en kunnen dus schatten dat ze rond de 60.000 Euro per jaar verdient. Hoe dan? Het lijkt erop dat zij nog elke week een ander outfitje kan aanschaffen.

 

Error: hoe leeft Emily dan in Parijs?

Maar waar hebben ze dat op gebaseerd dan? Nou, Emily woont in een appartementje vlak bij de wijk van Pantheon daar zou zomaar 1700 Euro per maand moeten betalen! Ondanks dat heeft Emily waarschijnlijk Ome Duo veel te danken, ze heeft áltijd geld om buitenshuis te eten, wat rond de 17.000 Euro kost. En dan hebben we nog niet eens gehad over haar kledingaankopen! Tijd om wat te gaan besparen als we dit leven willen leven dus, bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen een wijntje minder kopen.

Sum it up!

Ook haar kledingkast is onderzocht, want dat kon niet achterblijven natuurlijk. Haar kledingkast schijnt de grootste kostenpost te zijn en ze hebben dan ook uitgerekend dat Emily jaarlijks zo’n 94.000 Euro kwijt is aan kleding. Oh My God! Dat wordt toch maar gewoon seizoen drie en vier gaan kijken en blijven dromen dat wij dat zijn. It is more like Emily in debt! Even een overzichtje over hoeveel Emily nou kwijt is per jaar:

 

  • Huur: 20400 Euro
  • Gas, water, licht: 898 Euro
  • Ontbijt: 912 Euro
  • Lunch: 5475 Euro
  • Diner: 10950 Euro
  • Kleding: 94000 Euro
  • Transportatie (als ze die ooit neemt): 730 Euro

Bron: Verradelijk