Food

Yummy: zo maak jij chocoladetruffels met maar twee ingrediënten!

Stiekem eten we chocolade de hele dag door, ook al weten we dat het niet zo goed is voor je huid. Heb je me-ga veel zin in chocolade, maar heb je het niet in huis? Of gewoon geen zin om veel werk te doen in de keuken? Dan hebben wij de oplossing voor jou! Want zo maak jij chocoladetruffels met maar twee ingrediënten.

Chocoladetruffels met slechts twee ingrediënten!

Deze craving is er al-tijd en kunnen er niet genoeg van hebben! En gelukkig is TikTok daar to the rescue als je geen chocolade in huis hebt. En het heeft maar twee ingrediënten, dus er valt ook niet veel aan te verpesten als je niet écht een fan-tastische kok bent. Yes!

Deze chocoladetruffels kan jij dus zelf maken!

Vanaf nu kan jij deze truffels thuis maken als jij trek in chocolade hebt. Het enige wat je hier dus voor nodig hebt is gecondenseerde melk en cacaopoeder. Zorg dat je bij het boodschappen doen een voorraadje hiervan hebt en dus altijd de keuken in kan duiken als je dit wilt maken!

Hoe maak je die chocoladetruffels dan?

Wat je dus nodig hebt is:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 130 gram cacaopoeder
  • Vershoudfolie
  • Cakeblik of een ovenschaal

Bake it!

View post on TikTok

Zet een pan op laag vuur en giet de inhoud van het blikje gecondenseerde melk in de pan. Warm het op tot het een beetje begint te koken en blijf langzaam roeren. Is de melk warm en ingedikt? Dan giet je de melk over in de schaal en nu kan je het mixen met cacaopoeder! Pak een zeef en strooi de cacaopoeder in verschillende delen door de melk. Watch it, als je dit in één keer doet dan krijg je klonten en dat wil je niet.

Verdeel de vershoudfolie over de ovenschaal of het cakeblik en zorg ervoor dat de folie een beetje over de rand valt. Besprenkel de folie met een wat extra cacaopoeder en giet het beslag in de vorm. Laat het mengel twee uur opstijven en haal de truffels daarna eruit. Thats it, ze zijn klaar om te eten!