Lifestyle

Proberen: er is nu een eetbare to-go koffiebeker

Even een koffietje to-go met de meiden tijdens het wandelen, het is makkelijk en vaak ook nog mega lekker. Maar we hoeven je vast niet te vertellen dat zo’n to-go beker niet heel erg goed is voor het milieu, daarom hebben ze daar nu een oplossing voor bedacht en zou het zomaar kunnen dat je de volgende keer je to-go beker op eet! 

Er is nu een eetbare to-go koffiebeker

Al die to-go bekers die je verslijt aan die koffietjes met de meiden tijdens een lawa in het park zijn niet heel erg goed voor het milieu en ze proberen er ook steeds duurzamere opties voor te bedenken.  Zoals van biologisch afbreekbaar materiaal, maar een eetbare koffiebeker zagen we tot nu toe nog niet eerder… De eerste eetbare koffiebeker van Cupffee is 100% vegan en kan je nadat je die latte of cappuccino hebt gedronken gewoon nog even als dessert op eten. 

Heb jij nu ook het idee dat zo’n beker dan wel heel vies en zompig zal moeten smaken?  Maak je dan vooral niet druk, want de beker is namelijk gemaakt van graanproducten als haver en tarwe en smaakt daardoor eigenlijk gewoon naar een lekker koekje. En van zompigheid is gelukkig ook geen sprake, want door de warmte- en vochtwerende eigenschappen blijft de beker tot wel 40 minuten heerlijk knapperig! 

Hoeveel calorieën zitten er dan in zo’n koekje?

Er worden geen kunstmatige kleur- en zoetstoffen voor de beker gebruikt en daarnaast valt het koekje ook niet mega zwaar op de maag. Zo kan het koekje  tussen de 56 en 105 calorieën bevatten, maar hoeveel calorieën jouw beker precies zal bevatten ligt natuurlijk aan de grootte van jouw koffie. Dus koop geen to-go bekers meer die je daarna weg moet gooien, maar check deze eetbare koffiebeker eens als je echt even toe bent aan een havercappuccino…