Love

Hoelang moet je wachten met appen na de eerste date?

Jullie hebben een leuke date gehad en het liefste stuur je je date dezelfde avond nog een berichtje dat je het zo leuk vond. Maar hoelang moet je wachten met appen na de eerste date? Kun je dit dezelfde avond al doen of komt dat desperate over? Of kun je het beste drie dagen wachten? Best lastig, maar wij leggen het voor je uit! 

Hoelang moet je wachten met appen na een date?

Gelukkig zijn al je vragen voorbij, want verschillende psychologen hebben testen gedaan om erachter te komen wat nou eigenlijk de ideale tijd is om na de eerste date een berichtje te sturen. Ze lieten tijdens het onderzoek één man met drie verschillende vrouwen daten en wat blijkt? De twee vrouwen die hem na de date direct appten bleek hij minder aantrekkelijk te vinden dan het meisje dat na de date niets liet weten. En dit werkt niet alleen bij mannen zo, bij ons vrouwen werkt het namelijk precies hetzelfde. 

Zo lang raden wij jou aan om te wachten na de eerste date

Leuk dat onderzoek, maar als jouw gevoel zegt dat je dezelfde avond na de eerste date nog een berichtje moet sturen dan moet je dat vooral gewoon doen. Want je gevoel is uiteindelijk het allerbelangrijkste, right? Mocht je nou wel even kunnen wachten met een berichtje sturen, dan raden wij jou aan om  na ongeveer 1-2 dagen weer contact met je date op te nemen. Te snel is namelijk niet handig en dagen niks van je laten horen ook niet, want dit betekent voor veel mensen on to the next. En je wil je date natuurlijk ook niet het gevoel geven dat je hem/haar ghost, terwijl je het zo gezellig vond. Daarnaast hebben wij vaak de neiging om uit onszelf niks na de eerste date te laten horen, omdat veel vrouwen van mening zijn dat de man de eerste stap moet zetten. Maar anno 2022 is dit echt niet meer het geval dames. Mocht je na 1-2 dagen nou nog niks van hem hebben gehoord? Treuzel dan niet en stuur gewoon zelf een berichtje… 

Oh ja, en mocht hij nou eindelijk een berichtje hebben gestuurd? Geef dan gewoon meteen antwoord en wacht geen drie uur met reageren, dat kan namelijk nog wel eens als irritant worden beschouwd.

 

Must reads 👀