Beauty

Met deze TikTok-hack train jij je haren zodat je ze niet meer zo vaak hoeft te wassen

Waarschijnlijk zie jij al influencers op TikTok ook een hair routine plaatsen. Sommige meiden zeggen dan dat ze hun haar één keer in de maand wassen. Gadver, horen we je je denken. Maar nou blijkt dus dat dagelijks je haar wassen heel overbodig is, én ook hartstikke slecht voor je haar. Door je haar minder vaak te wassen gaat het sneller groeien, wordt je haar een stuk gezonder én wordt het minder snel vet. Maar daar moet je dus wel je haar voor trainen. Net als met hardlopen.

Met deze TikTok-hack train jij je haren zodat je ze niet meer zo vaak hoeft te wassen

Gezonder en langer haar klinkt natuurlijk heel erg goed, maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? Gelukkig legt deze TikTok het allemaal haarfijn voor ons uit.

Hoe werkt hair training?

Misschien handig om eerst te weten wat hair training precies inhoudt. Het is eigenlijk vrij simpel; je traint je haar om minder snel vet te worden, door de tijd tussen je wasdagen te verlengen. Die tijd kan je dus verlengen tot 30 dagen, zonder dat je haar er vet uit gaat zien. Hoe dat werkt, vraag je? Nou, doordat jij je haar minder vaak wast, past jouw hoofdhuid zich aan. Uiteindelijk gaat je haar dan minder olie produceren en dat betekent dan weer dat je haar minder snel vet wordt. 

TikTok

Een van de TikTokkers die haartips deelt op TikTok vertelt haar volgers er meer over. In de loop van 2018 is Haylee (@_theredhead) haar haar steeds minder gaan wassen, ze was er dus al vroeg bij met deze trend. Na een jaar is ze eindelijk gekomen waar ze wilde, ze hoeft haar haar nu namelijk maar één keer in de maand te wassen. “Het kostte me een heel aantal jaar om te komen waar ik nu ben, dat wil zeggen, ik was mijn haar maar één keer per maand. Mijn hoofdhuid is daar nu aan gewend.”

View post on TikTok

Werkt het echt?

Of het nou echt zo goed werkt als hier gezegd wordt, daar verschillen de meningen over. Maar het is zeker geen onlogische gedachte. Je kunt je hoofdhuid namelijk echt trainen om minder olie te produceren, alleen hebben wij nog meer viezigheid op ons hoofd zitten dat weggewassen moet worden. Huidcellen, zweet en bacteriën blijven gewoon zitten als je geen zeep gebruikt, als je deze te lang laat zitten, gaat je huid jeuken en wordt jouw haar dof en lelijk. Iedereen moet dus zijn eigen routine ontwikkelen, elke huid en elk haar wil weer wat anders. Mensen met een vettere hoofdhuid wassen wat regelmatiger hun haar dan mensen die dat niet hebben. Maar ook mensen die roken of in een vervuilende buurt wonen, moeten hun haar vaker wassen. Mensen met krullend haar houden vaak een wat langere waspauze, krullend haar wordt namelijk sneller droog en pluizig als het te vaak gewassen wordt.

Kortom: het leven van een meisje gaat niet over rozen. Want door minder vaak je haar te wassen, moet jij een heel schema maken wanneer het wél uitkomt om je haar te wassen. Want je hebt vrijdag een date, dus dan wil je gewassen haar. Maar je gaat straks ook sporten en vanavond uit… Blablabla..