Lifestyle

Beginnen met manifesteren? Wij vertellen je hoe het moet

Iedereen heeft wel een aantal grote dromen en doelen die je in de toekomst zou willen bereiken. Soms lijken ze onrealistisch, maar niet is minder waar. Je instelling helpt je namelijk om deze dromen wel te kunnen bereiken, dus blijf positief, schijf je doelen en dromen op en speek ze uit. Dit wordt allemaal ook wel manifesteren genoemd. Dus lees snel verder, want manifesteren kun je leren! 

Hoe kun je beginnen met manifesteren? 

Manifesteren is het uit laten komen van jouw dromen of doelen en werkt vaak via drie stappen: de eerste stap is het bepalen wat jouw doel is, dus wat zou jij graag willen bereiken en wat zijn jouw dromen. De tweede stap is echt voelen hoe het zou zijn als je dromen en doelen zouden zijn uitgekomen en in de derde stap onderneem je daadwerkelijk actie om jouw doelen en dromen uit te kunnen laten komen… We know, best verwarrend, maar laten we je een paar voorbeelden geven.

Zo manifesteer je je zelfvertrouwen

Struggle jij nog een beetje met zelfvertrouwen en wil je er graag meer van krijgen? Pak er dan een stuk papier bij en schrijf aan de linkerkant van het blad op wat je leuk vindt aan jezelf en schrijf aan de andere kant drie dingen op waar je nog een beetje onzeker over bent. Daarna trek je een lijn tussen de twee kolommen en denk terwijl je dit doet aan hoe leuk jouw eigenschappen eigenlijk zijn en proberen medeleven te hebben voor je onzekerheden.

Als je dit iedere week herhaalt of misschien wel iedere dag weten wij zeker dat jij steeds zelfverzekerder wordt en mocht je zo’n blad met alleen een aantal eigenschappen nou een beetje saai vinden? Dan kun je hem natuurlijk ook zo fleurig maken als je zelf wilt, want met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Oh ja en vergeet niet, dat je echt amazing bent! 

Op deze manier manifesteer je in de liefde

Liefde blijft moeilijk en we get it soms ben je echt helemaal klaar met de liefde als die Tinder dates steeds maar niet lukken, als je keihard gedumpt wordt of als je eindelijk denkt de ware gevonden te hebben, maar die gene niks in jou ziet. Vreselijk allemaal, maar je kunt het ook op een andere manier ervaren. Zo begint het eigenlijk allemaal met de liefde voor jezelf steeds meer zien groeien, want liefde voor jezelf is het allerbelangrijkste. Daarna is het vooral de bedoeling dat je niet verdrietig wordt van het feit dat je single bent of het negatief gaat benaderen, maar vooral dat je vertrouwen hebt dat de juiste partner er voor je zal zijn en je plezier hebt in het single zijn, want ondanks dat je nog niet in een relatie ziet brengt single zijn je ook echt goede dingen.

Zet vervolgens je wensen voor een relatie op papier, zodat je voor jezelf helder hebt wat je eigenlijk in een relatie wilt en niet gaat settelen for less, want jij bent het waard girl! Als je alles loslaat, goed weet wat je zoekt in een partner en vooral van jezelf houdt zul je zien dat jouw ideale partner binnen no time opeens voor je neus staat… 

Zo manifesteer je je carrière 

Het liefst ben je volgende week al CEO van het bedrijf waar je werkt, maar zo werkt het helaas niet. Er zijn wel een aantal dingen die je kunt doen om je te manifesteren in je carrière en daarbij begin je met het diep in en uit ademen, schud alles even los en probeer je voor te stellen dat er energie vanaf je hoofd tot aan je vingertoppen stroomt. Stel vervolgens een timer in op vier minuten en noteer woorden, zinnen symbolen en ideeën die bij jou opkomen en je inspireren als je denkt aan jouw carrière. Als de timer af gaat maak je vervolgens een lijst van alle aantekeningen die je in de afgelopen vier minuten hebt gemaakt en daarna kun je nog even  brainstormen wat de toekomst voor jou nou eigenlijk te bieden heeft, want misschien wil je wel graag doorstuderen en slaan alle woorden daarop of misschien wil je groeien in een bedrijf en is dat het belangrijkste doel.

Herhaal de uitkomst van jouw brainstorm sessie iedere week of misschien wel iedere dag, zodat je iedere dag fris en fruitig bent aan jouw doelen voor de toekomst. Wedden dat het behalen van je dromen en doelen dan appeltje-eitje wordt!

Mocht je dit soort artikelen interessant vinden? Lees dan ook waarom zoenen zo belangrijk is in een relatie en waarom je met een zeurende moeder later hartstikke succesvol wordt!