Beauty

Feit of fabel: is lippenbalsem nou echt verslavend?

Smeer jij ook altijd lagen lippenbalsem op tegen die vreselijk droge lippen in de winter? Dan heb jij mensen vast wel eens horen zeggen dat het verslavend is… Maar is dat eigenlijk wel zo of is het gewoon een fabeltje dat iedereen verspreidt? Wij leggen het voor je uit! 

Is lippenbalsem echt verslavend of is het een fabel? 
 

Lippenbalsem zit bij ons vrouwen standaard in de handtas of jaszak, want die droge lippen lijken wel iedere tien minuten terug te komen tijdens de wintermaanden. En zo’n droge, gescheurde bovenlip is echt geen pretje. Grote kans dat je dus wel eens hebt gehoord dat lippenbalsem verslavend kan zijn, maar is dat nou een fabel of is lippenbalsem echt verslavend? Maak je vooral niet druk, uit onderzoek blijkt dat er geen verslavende stoffen in lippenbalsem zitten. Maar als je dwangmatig lippenbalsem op moet smeren kan het wel betekenen dat je wel echt een probleempje hebt…

Je gebruikt de verkeerde lippenbalsem

Een verkeerde lippenbalsem kan er namelijk wel voor zorgen dat je er verslaafd aan zou kunnen raken. Dat komt doordat er in sommige lippenbalsems stoffen zitten waar je lippen door kunnen uitdrogen, bijvoorbeeld door lanolin, bijenwas of salicylzuur. Omdat je lippen snel uitdrogen door deze stoffen kan het dus voelen alsof je er verslaafd aan bent, omdat je dan steeds weer lippenbalsem op wil smeren als je lippen droog zijn. Let dus goed op welke lippenbalsem je gebruikt, zodat je niet de hele dag die droge lippen hoeft in te smeren!

Mocht je meer over onze beauty artikelen willen lezen? Check dan deze TikTok hack hoe jij je wallen weg kunt werken en lees meer over de tips van Lily Collins voor een prachtige huid!