Love

Oh no: aan deze dingen kan je merken dat je emotioneel ontrouw bent

Emotionele ontrouw, je hoort er steeds vaker dingen over, maar wat betekent emotioneel ontrouw aan je partner zijn eigenlijk?  Want echt fysiek vreemdgaan doe je namelijk niet en hoe kun je die emotionele ontrouw herkennen? Wij leggen het voor je uit, zodat dit onderwerp een stuk duidelijker wordt! 

Aan deze dingen merk je dat je emotioneel ontrouw bent

Laten we eerst maar even met de betekenis van emotionele ontrouw beginnen, want er is een grote kans dat je hier waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Emotioneel ontrouw zijn aan je partner betekent dat je een sterke emotionele band met iemand hebt opgebouwd, waardoor het nog niet per se vreemdgaan is, maar dat het wel snel kan worden. Zo ga je namelijk al snel op zoek naar wat je mist in je relatie en dan wordt het natuurlijk  een beetje een ander verhaal… 

Je begint dingen achter te houden
 

Op zoek gaan naar wat je mist in je relatie is één ding, maar als je dingen achter begint te houden voor je partner ben je emotioneel al een stuk meer ontrouw aan hem/haar. Want als je jezelf wijs maakt dat dat WhatsApp-gesprek met die ene leuke collega niks betekende, maar je hem daarna toch verwijdert,  heb je zelf ook wel door dat je niet helemaal lekker bezig bent! 

Je begint aan jezelf te twijfelen en ook aan je relatie

Heb je het idee dat jullie vriendschappelijke band toch meer zou kunnen betekenen en begin je toch een beetje te twijfelen aan je eigen relatie? Dan ben je over de grens gegaan girl. Als dit gebeurt ga je namelijk heel anders over je partner denken en beginnen dingen je te irriteren die je eerst helemaal niet vervelend vond aan zijn/haar karakter. Mocht dit nou gebeuren, verbreek dan gewoon het contact  en focus je meer op je relatie, want dat is zo te horen wel even nodig.

Het wordt uiteindelijk fysiek vreemdgaan

Als jullie band steeds sterker wordt en je de boot niet afhoudt, dan is er een grote kans dat jullie uiteindelijk steeds fysieker zullen worden en dat is natuurlijk ook niet zo gek, want mensen met een goede band raken elkaar natuurlijk wat sneller aan. Wat begint met een onschuldige aanraking op de schouder kan uitlopen tot veel knuffels. En wat er daarna zou kunnen komen, kun je zelf natuurlijk wel invullen… 

 

Lees ook: 

Oh, oh: deze signalen waarschuwen jou ervoor dat je partner (te) jaloers is

Aha: Dit zijn de meest gestelde vragen (en antwoorden) over nipples