Lifestyle

Leuke weekendbezigheid: zo maak je mooie vazen van je lege wijnflessen

Na je feestje of het gezellig wijnen met de meiden hoef je niet meer naar de glasbak te lopen, want je kan er cute vazen van maken! Je huis wordt er ook nog eens leuker op en je hebt een excuus om nog een fles open te trekken. Wij leggen uit hoe je dit kan maken!

Nieuwe vazen van wijnflessen maken doe je zo

Met deze stained-glass hack kan jij glazen een leuk kleurtje geven, en het is nog is simpel ook! De benodigdheden zijn een wijnfles kleurstofgel en mod podge. Niks te doen op je zondag? Dan is deze DIY perfect om je huis op te pimpen. Skip de glasbak dus, en bewaar je wijnflessen!

Stap voor stap

Zorg ervoor dat jouw fles leeg en schoon is, dus tik even de flessen achterover als er nog wat in zit. Was ze in warm water met wat zeep en verwijder alle etiketten en stickers. Laat ze hierna goed drogen. Pak een wegwerpbekertje en vul deze tot de helft met mod podge, en doe de kleurstof gel hier in. Je bent volledig vrij in de kleur, hoe meer kleurstof hoe donker je wijnfles wordt. Mix alles goed door elkaar en voeg een theelepel water toe, zodra dit goed gemengd is gooi je alles in je wijnfles. Draai alles goed rond zodat je hele fles bedekt is.

Bake it

Wanneer jouw hele fles gekleurd is, giet je het overblijfsel er weer uit. Dit kan je uiteraard weer hergebruiken voor je andere fles. Zet je fles even ondersteboven en laat hem uitlopen, voor ongeveer 2 uurtjes. Verwarm de oven voor op 100 graden en wanneer die warm is, zet je de flessen erin. Het is wel handig om van tevoren te kijken of de flessen überhaupt in de oven passen. Laat ze ongeveer anderhalf uur staan tot het de mod podge doorzichtig is. Tada

En nu?

Nou, je kan de flessen gebruiken voor decoratie in je huis of kamer. Vul ze met bijvoorbeeld nepbloemen of droogbloemen. Je kan er ook een langwerpige kaars in doen, wat er ook heel gezellig uit ziet. Je kan er ook fairy lights in doen, waardoor je fles mooi verlicht wordt. Genoeg opties dus om jouw wijnfles te hergebruiken!

 

Lees ook:

7 kleine veranderingen die je slaapkamer weer als nieuw laten lijken

Yes: deze nieuwe reality datingshow van Netflix wil (en kan) je nu zien

Bron: andc.tv