Lifestyle

5 x waarom een je liever een omega man hebt dan een alpha man

Alpha mannen; je ziet ze vaak voorbijkomen in films. Ze worden dan zo sexy afgebeeld dat we bijna van onze stoel afglijden. Toch zijn alpha mannen in het echt vrij toxic en helemaal niet zo leuk als in al die films. Een nieuw type man is om het hoekje komen kijken: welkom omega man!

5 x waarom een je liever een omega man hebt dan een alpha man

Je vraagt je misschien af wat het verschil tussen deze twee typen mannen is. Een alpha man wordt omschreven als leider van de groep, zelfverzekerd en als iemand die altijd in het middelpunt staat. De alpha man moet altijd de sterkste, snelste, knapste en slimste zijn, het maakt hem dan ook niet uit in wat.

Een omega man is lekker nuchter ingesteld. Ze zijn niet op zoek naar goedkeurig en hebben ook de neiging niet om zich te bewijzen tegenover anderen. De druk om te voldoen aan de sociale norm voelen ze niet. En ze zijn altijd op zoek naar uitdagingen om zelf in te groeien. Dit zijn de voordelen van een omega man. 

Flexibel

Zoals we al zeiden is een omega man lekker down to earth. Waar een alpha man altijd moet vechten voor zijn wil, zijn omega mannen lekker chill. Geen ruzie over nutteloze dingen, dus. 

Gentleman

Een omega man is in een relatie superromantisch en een echte gentleman. Ze hebben namelijk totaal geen behoefte om hun dominante kant te laten zien, het gaat ze namelijk allemaal om hun gezelschap.

Empathisch

Een omega man kan meteen aanvoelen als jij je niet op je gemak voelt, of als je even verdrietig bent. Hij zal als eerste voor je klaar staan.

Feedback

Waar alpha mannen misschien een te groot ego hebben om feedback aan te horen, staan omega mannen juist altijd open voor verbetering.

Hij weet wat jullie waard zijn

Omdat een omega man weet wat hij waard is, zal hij ook nooit de drang hebben om zichzelf te moeten bewijzen. Dat betekent natuurlijk niet dat hij je laat winnen met een spelletje, maar hij zal in ieder geval niet zo snel jaloers worden.

 

Lees ook:

All about the jizz: dit is wat je nog niet wist over het mannelijke goedje

Oh, oh: een knipperlicht relatie heeft geen goede invloed op je gezondheid