Lifestyle

Aha: Dit zijn de meest gestelde vragen (en antwoorden) over nipples

Nipples, het is af en toe nog een mysterie voor ons vrouwen als deze opeens van kleur veranderen of ineens gevoelig zijn. Het is natuurlijk niet iets wat je snel bespreekt, maar het kan zijn dat je een hoop vragen hebt over de puntjes op je twee vriendinnen. Maak je vooral niet druk, want al je vragen beantwoorden wij voor je!
 

Dit zijn de meest gestelde vragen (en antwoorden) over nipples

We get it, wij snappen soms ook niks van onze nipples en dat is helemaal niet zo gek, want het vrouwenlichaam is soms ook een mysterie. Maar hopelijk zijn al jouw vragen na dit artikel beantwoord en snap je iets meer van de nipples!

Tepels veranderen van kleur

Het is natuurlijk even schrikken als je tepels opeens van kleur veranderen, maar dit is helemaal niet gek. De kleur van jouw tepels kan namelijk in de loop van de  jaren een beetje veranderen en dat komt vooral door hormonen. Zo kan een zwangerschap er bijvoorbeeld voor zorgen dat je tepels iets donkerder worden, maar kan de overgang ook een rol spelen. Het is gelukkig niet iets om je zorgen over te maken, maar als je ook pijn krijgt door deze kleurverandering dan kun je het beste wel even voor de zekerheid langs de huisarts gaan!  

De grootte van je tepels

Grote tepels of kleine tepels, wat is normaal? Nou, dat verschilt heel erg per persoon en wordt beïnvloed door hormonen. Zo kan het, net als met de kleurverandering, zo zijn dat de tepels tijdens de zwangerschap groter worden en daarna kunnen ze dan ook gewoon weer kleiner worden. Maar ben je nou niet zwanger en heb je wel last van tepels die groter worden en doet het ook nog eens pijn? Dan is het net als met de kleurverandering slim om toch even langs de huisarts te gaan en onthoud of je nou grote tepels of kleine tepels hebt dat is allemaal goed. En als je nou een beetje andere tepels hebt dan je vriendinnen, dan hoef je je hier absoluut niet voor te schamen, want iedereen is uniek en prachtig. 

Ingetrokken tepels 

Ben je geboren met ingetrokken tepels? Dan hoef je je absoluut geen zorgen te maken, want sommige vrouwen missen de spiertjes gewoon die ervoor zorgen dat de tepels naar buiten staan. En of je tepels nou naar binnen of naar buiten wijzen, je borsten zijn even goed heel erg mooi en sexy, girl! Maar mochten tepels nou altijd naar buiten staan en zijn ze opeens ingetrokken? Dan is het een goed idee om dit even te laten controleren. Het zou namelijk te maken kunnen hebben met een ontsteking, een operatie en in sommige gevallen ook met de ziekte kanker. Dus altijd even controleren als je twijfels hebt, want better safe than sorry

De bultjes op je tepels

Er zijn twee soorten bultjes die je op je tepels kunt zien en voor beide varianten hoef je je niet druk te maken. In de meeste gevallen zijn het namelijk gewoon de klieren van Montgomery die je ziet, en deze scheiden een soort olie substantie uit. Dit heeft een ontsmettende functie en zorgt ervoor dat je huid soepel blijft. Zo’n kliertje kan wel eens verstopt raken, waardoor je een wit puntje zit, maar zolang het geen pijn doet hoef jij je allesbehalve zorgen te maken. Daarnaast zijn er bultjes op het kleinste gedeelte van de tepel openingen van de melkklieren in je borst. Deze zijn tijdens de zwangerschap natuurlijk erg duidelijk te zijn, maar mocht je nou twijfelen dan kan het geen kwaad om eens naar de huisarts te gaan. En vooral wanneer je schilfers, wondjes of eczeem rondom je tepel ziet. Je zou denken dat dat niet zo erg is, maar dit zou ook kunnen wijzen op borstkanker, dus kun je het maar beter even controleren! 

Lees ook: 

Wil je een prachtige huid? Dat is geen probleem met deze tips van Lily Collins

Kassa! Deze sterrenbeelden gaan het meeste geld verdienen