News

Science says: lachen om jezelf is eigenlijk helemaal niet zo erg

Ken je dat: je maakt een grap en je hoopt dat iedereen in een deuk ligt, maar de eindstand is dat je vooral zelf het hardst aan het lachen bent. Heel beschamend op dat moment, maar wist je eigenlijk al dat om jezelf lachen helemaal niet zo erg is? Wij leggen het voor je uit! 

Lachen om jezelf is eigenlijk helemaal niet zo erg 

Lach jij ook altijd het hardste om jezelf? Ga er dan vooral mee door, want dat is helemaal niet erg en juist gezond. Lachen is goed voor je en als je dan ook nog om die domme acties of die slechte grappen van jezelf kunt lachen ben jij eigenlijk dubbel gezond bezig. Daarnaast blijkt ook dat om jezelf lachen een positief effect heeft op hoe je in het leven staat. Door namelijk om jezelf te lachen neem je jezelf en het leven minder serieus en kun je het leven veel helderder zien. En dat is natuurlijk wat je wil!

Om je eigen slechte grappen lachen

Daarnaast is om je eigen slechte grappen lachen ook heel erg goed en is het allesbehalve egoïstisch als je dat doet. Hierdoor zit je namelijk beter in je vel en sta je sterker in je schoenen, maar dat is niet het enige positieve. Daarnaast wordt je geheugen ook een stuk beter. Als je om jezelf lacht is de kans een stuk groter dat je dingen beter onthoudt en fysiek brengt het ook veel positiefs! Je pijngrens is zo hoger en je krijgt veel minder snel klachten. Dus waarom zou je nog serieus blijven? Neem het leven met een lolletje, want naast dat dit heel erg leuk is, is het ook heel erg goed voor je! 

Lees ook: 

Deze fouten maken we allemaal als we een rubbertje gebruiken

Dit is waarom je écht niet meer moet gaan plassen onder de douche

Must reads 👀