Lifestyle

Deze dingen herken je gegarandeerd als je (stiekem) niet kan koken

Een gebakken ei is jouw specialiteit. Of dit komt doordat je stiekem niks anders kan maken houden we erbuiten. Geen zorgen, want koken kan ook écht lastig zijn! Hoe fijn zal het zijn als je de beste gerechten kon maken? Deze dingen herken je dus sowieso als je (stiekem) niet kan koken. 

Herkenbare dingen als je niet kan koken

Jouw kwaliteiten liggen echt niet bij koken. Je snapt ook soms niet hoe mensen zo’n vijfgangenmenu op tafel zetten. Deze dingen herken je dus gegarandeerd als je niet kan koken!

1 Jij bent van van de instant-noodles, magnetron maaltijden of een tosti

Makkelijker dan dit kan je het niet maken! Koken kost ook gewoon té veel tijd, waarom zo lang braden en wachten? Twee keer in de week pak jij je tosti-ijzer er wel bij om een tosti te maken.

2 Je hebt je vaste recepten

Je hebt doorgaans twee of drie dingen die jij goed kan klaarmaken. Pasta, wraps of een AVG’tje zijn vaak jouw go to’s. Helemaal niks mis mee, maar het zal wel fijn zijn als je wat meer variatie hebt en daarom is het heerlijk als iemand anders voor jou kookt! 

3 Peper en zout, nothing more!

Kruiden? Wat zijn dat? Kurkuma, oregano of ras el hanout, jij hebt er nog nooit van gehoord. Peper en zout is iets wat jij wel dagelijks gebruikt en het meestal ook bij blijft.

4 Niet genoeg keukengerei in je huis

Je gaat op jezelf wonen en dan kom je erachter dat je eigenlijk een hele hoop mist in de keuken. De rasp, garde of een spatel; dingen die iedereen eigenlijk wel gebruikt in de keuken. Misschien een goed idee voor de kerst? 

5 Geen improvisatie in de keuken

Hoe hebben de mensen het in zich om met de spullen in huis een gerecht te maken? Hoe weet je wat lekker smaakt en wat goed combineert? Het blijft één groot raadsel.

6 Jij bent super trots als je een écht gerecht hebt gemaakt

Komt die date een keer eten? Of je ouders? Grote kans dat jij toch twee uur in de keuken staat om een poging te doen tot het maken van een goed gerecht. En wanneer deze goed is gelukt, ben jij super trots en is het jouw prestatie van het jaar! U go girl, Gordon Ramsay would be proud!

7 Kookboeken zijn voor de sier!

Jouw vrienden en familie weten wat voor ster (uhum) jij bent in de keuken, en proberen het elk jaar weer met een nieuw kookboek voor jouw verjaardag. Maar de boeken staan leuker voor de sfeer in de keuken dan dat jij ze gebruikt. Geeft misschien een goede impressie voor als die date langskomt.

8 Thuisbezorgd is je beste vriend

De keren dat jij kookt veranderen meestal in een grote chaos en verbrand eten. Dus wat er dan overblijft is eten bestellen. Waarom koken als je het kunt bestellen, toch?

 

Lees ook:

Weer een goedkope fles wijn gekocht? Dit is waarom dat eigenlijk hartstikke slecht is

Quiz: Welke McDonald’s snack ben jij?

Bron: beautify