Lifestyle

Déze 5 verschillende soorten katers herken jij sowieso

soorten-katers

Dronken zijn is leuk: je schaamt je nergens voor, alles is grappig en jij bent ineens de meest sociale en zelfverzekerde versie van jezelf. Wij noemen alcohol ook wel 'fun' lenen van de volgende ochtend. Hoe meer 'fun' jij leent, hoe slechter jij je de volgende ochtend voelt. Vandaar: dit zijn de 5 soorten katers die jij sowieso herkent.

Deze 5 verschillende soorten katers herken jij sowieso

Kan jij ze allemaal afstrepen van je lijstje? Of kan je je meestal nog wel gedragen?

1. Brak

Oorzaak: vier tot zes drankjes

Symptomen: lamlendig (!!!), misschien een beetje misselijk of een beetje koppijn

Gewoon brak. Dat is wat je bent en hoe je je voelt. Natuurlijk was deze kater niet de bedoeling, dat is het nooit. Maar het was zo gezellig dat je dat ene drankje extra ook nog wel wilde drinken. Gelukkig voel jij je in de middag al een stuk beter.

2. De zelfhaatkater

Oorzaak: een shitload aan alcohol en een beschamende ervaring.

Symptomen: beschamende herinneringen en écht koppijn

Zo’n kater waarbij je de reünie met je ex nog weet, of die ruzie met de vijand van je BFF of de zoen met die ene persoon waar je dat echt niet mee wilde. Meestal het gevolg van een hoop alcohol drinken. Geen zorgen: dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar het knaagt wel aan je vandaag.

3. Wat-is-er-in-hemelsnaam-gebeurd-kater?

Oorzaak: wodka

Symptomen: niet meer in staat zijn om je nog iets te herinneren van de avond ervoor

Vervelend dat je niks meer weet, maar zo kun jij je ook nergens voor schamen! Wat je wel merkt aan je hoofdpijn en filmpjes op je telefoon is dat het een leuke avond was. O ja, en je vrienden vertellen natuurlijk maar al te graag wat je gisteravond hebt gedaan.

4. Ik-ga-nooit-meer-drinken-kater

Oorzaak: te veel van één soort drankje

Symptomen: overal pijn en natuurlijk gebarfd (misschien wel meerdere malen).

Deze kater is het gevolg van de hele avond één specifiek drankje drinken en daar vervolgens van over je nek gaan. Bijvoorbeeld als je de hele tijd de dupe bent bij een drankspel. ’’s Avonds lig jij draaiend in je bed en de volgende ochtend voelt het alsof je bent aangereden door een trein. Heerlie!

Lees ook:
Deze drie sterrenbeelden kunnen niet goed tegen alcohol

5. De afwezige kater!

Oorzaak:?

Symptomen: x

Dit is ons persoonlijke favoriet. Geen kater at all! Jouw vrienden liggen te sterven op de bank en jij kan nog wel even hardlopen en voelt je kiplekker. Helaas komt dit alleen niet zo vaak voor, dus als ons dit overkomt genieten we er extra van!