News

Yes: in de UK moet je straks verplicht melden dat je een filter gebruikt

Filters: we gebruiken ze allemaal. Zo kan je die ene pukkel op je voorhoofd even verbergen en heeft niemand door dat je geen make-up op hebt. Ook onze influencers zijn niet vies van het bewerken van hun foto’s. Maar daardoor geven zij een onnatuurlijk beeld aan hun volgers. Gelukkig heeft Engeland heeft daar een oplossing op bedacht; daar moet je namelijk verplicht laten weten als je een filter gebruikt.

In de UK moet je straks verplicht melden dat je een filter gebruikt

Eerder is dit al ingevoerd met betaalde promoties van influencers, omdat hun volgers zouden worden genept. Filters werken natuurlijk eigenlijk precies hetzelfde.

Onnatuurlijk beeld

Ons uiterlijk, veel jonge meiden en jongens zijn er non-stop mee bezig. Het enige dat we namelijk meekrijgen op social media is het perfecte beeld van populaire influencers. Waar de meesten zich niet bewust van zijn is dat alle influencers hun foto bewerken en er talloze filters overheen plakken. Dat influencers in de UK dat nu moeten aangeven, vinden wij een geweldig idee!

Andere landen

In Noorwegen moesten de influencers dit vanaf juli 2021 al aangeven. Nu volgt Engeland dus ook. Wij zijn benieuwd wanneer de rest van Europa volgt. Want als meerdere jonge meiden en jongens bewust bezig zijn met het feit dat social media soms nep is, zal dat een goede invloed hebben op hun mentale gezondheid. Social media is namelijk de grote reden waarom veel jongeren rondlopen met depressies, eetstoornissen of andere mentale ziektes. En daar moet maar eens een einde aan komen! Wat vind jij?

 

Lees ook:

Wait, whut? Zo oud zijn de castleden van Emily in Paris echt en dat zal je verbazen

5 x herkenbare foto’s die je bij mannen tegen komt op een datingapp