Lifestyle

De 7 fasen waar je doorheen gaat als je lover even niet reageert

Af en toe kunnen wij van een mug een olifant maken. Meestal hebben we dan onze rationele lover die ons een beetje gerust stelt, maar ook jouw partner heeft niet altijd aandacht voor jou. En op een slechte dag kunnen we dan zo maar eens door deze zeven fases gaan als onze lover niet reageert. 

De 7 fasen waar je doorheen gaat als je lover even niet reageert

Fase 1: irritatie

De eerste fase waar je doorheen gaat als je lover niet reageert is irritatie. Waarom kan hij/zij niet even reageren? Hoeveel moeite is dat nou? De grootte van de irritatie, ligt aan de reden waarom je hem moet spreken. Is er iets aan de hand met jou? Dan kan je heel erg geïrriteerd tot boos/verdrietig raken. Bij een belangrijke vraag of afspraak van zijn of haar kant is de irritatie vaak wat minder, maar dat ligt ook aan je temperament. Als deze dingen herkenbaar voor je zijn dan zit je in de eerste fase en zul je hierna waarschijnlijk overschakelen naar fase twee. 

Fase 2: onzekerheid

De irritatie is inmiddels wat verminderd en opeens begin jij je af te vragen of jij niet de reden bent dat hij niet reageert. Misschien is hij wel boos op je, of wil hij je opeens niet meer. Je maakt jezelf helemaal gek met onzekerheid en wil dat hij je de bevestiging geeft dat alles goed is. Als je die dan niet krijgt omdat er nog steeds maar 1 vinkje staat, rol je in fase 3.

Fase 3: wantrouw

De volgende fase is wantrouw. Hier bedoelen we niet gelijk mee dat jij je partner niet vertrouwt, maar soms kan je het gevoel hebben dat er iets mis is. Je vertrouwt de situatie niet helemaal en daarom ga je op onderzoek uit. Je checkt zijn Instagram, Zoekvrienden en Snapchat. Als alles normaal is ben je (even) gerustgesteld. Vrouwen die een verleden hebben met bedrog en leugens zullen hier sneller aan denken als hun partner niet reageert.  

Fase 4: zorgen

Als de wantrouw van de derde fase een beetje is afgezwakt, wordt de volgende emotie geactiveerd: zorgen. De gedachte dat er iets ergs is gebeurd komt telkens maar weer terug en je raakt helemaal in de stress van de zorgen. Wat als er iets is gebeurd? Je maakt jezelf helemaal gek en bent alleen nog maar bezig met het staren naar je telefoon. Reply, please! 

Fase 5: spam

Het gevolg van de vierde fase is de vijfde fase: spam. Je bent klaar met staren en je wil NU een reactie. Dus overlaad je je lover met berichten in de hoop dat hij of zij misschien nu wel reageert. En dat heeft gewerkt! Je lover is eindelijk online en je kan door naar fase zes.

Fase 6: opluchting

Pfieuw! Hij/zij leeft nog! En aan de knipperende ‘aan het typen’ te zien wil je lover ook nog met je praten. Deze fase van opluchting is heel erg fijn en zorgt ervoor dat je eindelijk wat meer kalmeert. Maar het ‘aan het typen’ duurt nu wel heel lang. Oepsie, was this too much?  

Fase 7: spijt

Je lover is behoorlijk geschrokken toen hij zag dat je 50 berichten hebt gestuurd. Inmiddels is jouw emotionele rollercoaster ten einde en bevind je je in de laatste fase: spijt. Je hebt misschien iets te veel naar je gedachtes geluisterd en nu kom je erachter dat het allemaal wel mee viel. Gelukkig is jouw partner een schatje en vergeeft hij of zij het je dat je hem uit die belangrijke vergadering hebt geappt. Je partner vindt het stiekem ook wel cute dat je bezorgd bent. Misschien als je de volgende keer al bij fase 1 je telefoon weglegt, dat er dan wat minder stress en drama ontstaat. 

Lees ook:

Deze fasen maakt een man door als hij verliefd op je wordt

Dit zijn de tekenen dat jullie relatie op knappen staat

 

Beeld: Instagram