Love

Science says: een hapje van je partners bord jatten maakt je relatie beter

Uit eten met je partner is mega gezellig, tot dat je er achter komt dat je echt de verkeerde keuze hebt gemaakt tijdens het bekijken van de menukaart. Want dat van je lover ziet er gewoon een stuk lekkerder uit! Mega herkenbaar en dan probeer je er ook alles aan te doen om stiekem een hapje te kunnen pikken…. Heel irritant voor je partner, maar blijkbaar heel goed voor je relatie! 

Een hapje van het bord van je partner pikken is goed voor je relatie 

Sharing is caring zeggen ze altijd, maar als jij helemaal blij bent met je zelfgemaakte lunch, zit je eigenlijk niet op delen met je partner te wachten. Toch zou je dit moeten doen, want volgens onderzoek van Proceedings of the Royal Society Biological Sciences is het namelijk goed om af en toe een hapje te pikken van je partner. Dit wordt namelijk gezien als een teken van affectie en zo wordt er tijdens het stelen van een hapje dan ook een gelukshormoon aangemaakt, wat zorgt voor een betere samenwerking, aanknopen van langdurige relaties en nieuwe vriendschappen sluiten… Dat klinkt niet verkeerd! 

Ze vergeleken mensen met apen

Maar hoe kwamen ze hier nou eigenlijk achter? Dat komt omdat ze ons mensen met een groep chimpansees vergeleken. Apen die hun eten delen hebben namelijk meer aanmaak van het gelukshormoon in het brein dan de apen die hun eten niet delen. Je zou denken dat het alleen voor de apen die hun eten delen geldt, maar niks is minder waar. De hapjespikker maakt namelijk dus blijkbaar ook een hoop van het gelukshormonen aan! Bij mensen werkt dit net zo, omdat wij hetzelfde sociale gedrag vertonen als de apen. Dus mocht jij volgende keer nou heel erg graag een hapje willen pikken van je partner? Dan moet je dit volgens onderzoek dus gewoon doen… 

Lees ook: 

Yes: Netflix heeft het derde én vierde seizoen van Emily in Paris bevestigd

Se-xy: met deze vragen komen jij en je partner sowieso in the mood