Food

Vegetarisch recept: honing sesam halloumi met jalapeño yoghurt

Als je geen vis of vlees eet, kan het soms best lastig zijn om telkens iets nieuws te maken. Daarom vond Girlscene het hoog tijd voor een origineel vegetarisch receptje. Deze honing sesam halloumi met jalapeño yogurt en freekeh is echt too die for en perfect als je zonder al te veel moeite iets heerlijks op tafel wilt zetten. Let’s get started!

Vegetarisch recept: honing sesam halloumi met jalapeño yogurt

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 g freekeh 
  • 200 g cherrytomaatjes
  • 500 g halloumi (2x 250 g)
  • 50 g granaatappelpitjes 
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • Bosje koriander
  • Bosje petersel

Jalapeño yogurt:

  • 300 g Griekse yogurt
  • 50 g gepekelde jalapenos uit een pot
  • 1/2 citroen

Bereiding:

  • First things first! Snijd de cherrytomaatjes in vieren en snipper de rode ui. Snijd de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter. Kook daarna de freekeh volgens de verpakking en snijd de kruiden (koriander en peterselie) fijn.
  • Nu gaan we de jalapeño-yoghurt maken. Hiervoor doe je alle ingrediënten plus een beetje kruiden in een  blender. Voeg hier 1 á 2 eetlepels water aan toe en mix tot een gladde massa. Laat eventjes staan.
  • Giet, als je dat nog niet had gedaan, de gekookte freekeh af en doe in een kom. Voeg de rode ui, tomaatjes en wat kruiden toe en meng het geheel met een beetje olijfolie en citroensap. Dek af en ga naar de volgende stap. 
  • Leg de sesamzaadjes op een bord en druk de halloumi-plakjes op het bord zodat de zaadjes blijven plakken. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halloumi-plakjes ongeveer vier minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Draai het vuur laag, giet de honing erin en draai de plakjes tot ze glazig zijn.
  • Roer de overige kruiden en de granaatappelpitjes door de freekeh. Verdeel de spicy yoghurt over een serveerschaal, leg de tabouleh erop en garneer met de halloumi. Eet smakelijk!

 

Lees ook:

Let’s go vega: 5 x budget vegetarische recepten

Dit recept moet je maken: een heerlijke winterse appeltaart!

 

Bron: OlivemagazineBeeld: Olivemagazine