Beauty

Dit is waarom je nooit met een knot in moet gaan slapen

Redactie

Een meisje zijn is echt een full time job. Vooral het wassen van je haren is tegenwoordig een heel gedoe. Voor het mooiste haar moet je tegenwoordig je haar zo min mogelijk wassen en dat zorgt nog wel eens voor een strakke planning. Soms zijn we nog wel eens moe en vallen we met een knot in in slaap. Maar dat blijkt dus gigantisch slecht voor je prachtige lokken te zijn!

Dit is waarom je nooit met een knot in moet gaan slapen

Deze struggle snappen wij echt helemaal. Wij willen soms ook even een pauze en niet alle aandacht in ons haar steken. Toch weten wij na dit artikel wel beter. Met knot slapen is echt een no go! 

Do (k)not do it

De reden dat je dus niet met een knot in moet gaan slapen is eigenlijk vrij logisch. Door dat elastiekje wordt jouw haar afgekneld en dat kan als gevolg hebben dat jouw haar afbreekt. Je zal het ook merken aan de gezondheid van je haar. Na keer op keer met een knot in geslapen te hebben zal je merken dat je haar dun en futloos wordt.

Hoe moet het dan wel?

We horen je denken: “Wat moet ik dan met mijn haar ’s nachts?!” Geen zorgen, we got you girl. De meest gezonde optie voor je haar is om te slapen met een vlecht in. Wil je nou geen krullen in de ochtend? Slaap dan in een losse staart, daarbij is het wel belangrijk dat je de positie van je staart afwisselt; anders heb je namelijk alsnog hetzelfde probleem. Nog een tip: gebruik een scrunchie! Die zijn iets vriendelijker voor jouw haren. 

Lees ook:

Shit, deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het haren wassen

7 tips om jouw haar sneller te laten groeien

Must reads 👀