Lifestyle

Leuk idee: Host een vierlandendiner met je vriendinnen met deze heerlijke recepten

Je ziet het overal op TikTok, meiden die een vierlandendiner organiseren met hun vriendinnen en hoe leuk is dit ook nu de horeca niet open is? Plan zo’n vierlandendiner met je vriendinnen. Heb je nou echt geen idee wat je kunt maken? Lees dan vooral verder, dan geven wij jou een aantal ideetjes per land!

Host een vierlandendiner met je vriendinnen

Een vierlandendiner. Het klinkt mega leuk, maar hoe werkt het eigenlijk? Nou dat is harstikke simpel : iedereen kiest een land en op basis daarvan maakt iedereen een gerechtje dat echt bij dat land past. Hierdoor heb je een gezellig diner, waarbij iedereen zijn best heeft gedaan. Echt een leuk vriendinnenavondje nu er niet zoveel open is!

Frankrijk

Frankrijk staat bekend om zijn lekkere kaasjes en wijnen en een ideaal voorgerecht voor het vierlandendiner is dan ook een kaasplankje met een rode wijn. Ga all-in en haal naast de kaasjes die jullie altijd eten ook een keer een kaas die je niet kent, misschien dat die wel mega in de smaak valt. Mochten jullie niet allemaal fan zijn van kaas dan kun je altijd nog een baguette met kruidenboter toevoegen aan het voorgerecht. Meer Frans kan bijna niet!

Italië

Bij Italië denk je eigenlijk meteen aan pizza, en hoe leuk is het om allemaal kleine pizzaatjes voor je vriendinnen te bakken? Maar als je dit simpelweg iets te veel tijd vind kosten kun je het natuurlijk ook gewoon iets makkelijker aanpakken. Zo zou je bijvoorbeeld ook gewoon een grote ovenschaal met lasagne kunnen bakken, waardoor je zeker weet dat er voor iedereen genoeg is. En je bespaart sowieso veel tijd. Mocht je Italië nou als dessert hebben gekozen, dan kun je natuurlijk voor tiramisu of schepijs gaan, en daarbij loopt het water ons nu al in de mond.

Spanje

De Spaanse keuken is echt heerlijk en als jij het hoofdgerecht van jullie vierlandendiner organiseert kun je dan ook het beste voor lekker veel paella gaan. Hierbij sta je geen uren in de keuken en heb je wel een mega origineel recept. Maar mocht je liever iets kleiners maken, aangezien jullie al mega veel grotere gerechten maken, dan kun je natuurlijk ook gaan voor lekkere Spaanse tapas. Neem er een zonnig biertje bij en klaar is kees!

Griekenland

Griekenland staat natuurlijk bekend om hun gyros. En hoe lekker is het dan ook om een pitabroodje met gyros klaar te maken voor het vierlandendiner? Maak er een paar lekkere frietjes of natuurlijk een Griekse salade bij en je bent binnen no time klaar. Oh ja; bij zo’n lekkere Griekse gyros is een witte wijn altijd het lekkerste, dus ren naar de supermarkt en maak je gerecht hiermee af!

Je kunt natuurlijk ook altijd denken aan  Amerika met lekkere hamburgers of aan Japan met heel veel sushi, in ieder geval de keuze is reuze en mocht je nog niet genoeg inspiratie hebben? Dan kun je altijd even deze TikTok checken!

View post on TikTok