Food

Dit recept moet je maken: een heerlijke winterse appeltaart!

Het einde van de kerstvakantie is helaas al in zicht, maar je hebt nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat wij jullie echt aanraden? Ga iets bakken! Met vrienden of je lover kan je er een hele date van maken. Wij hebben daarom alvast een recept voor jullie opgezocht. Zo maak jij een superlekkere appeltaart! 

Dit recept moet je maken: een heerlijke winterse appeltaart!

Van het geheime ingrediënt tot een extra lekkere appeltaart: een beetje liefde. Veel bakplezier! 

Wat heb je nodig?

  • 260 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram koude, ongezouten roomboter + een klein beetje boter om te bestrijken
  • een half ei
  • snuf grof zeezout
  • 100 gram kruidnootjes of speculaasjes
  • koude appelcompote (zelfgemaakt of kant-en-klare)
  • 4-6 appels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom en snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe aan de bakpoedermix. Voeg het zeezout en de suiker erbij tot je een kruimelige mix hebt. Klop een ei in een kom en voeg de helft hiervan toe aan het deeg. Kneed het tot een soepel deeg en pak het in in plastic folie. Laat het minimaal een half uur in de koelkast staan. Beleg een bakvorm met bakpapier of vet de vorm in met roomboter. Schil de appels en snijd ze in partjes. Rol het deeg uit en beleg de vorm hiermee. Verkruimel de kruidnoten of speculaasjes en bestrooi daarmee de bodem. Vul de vorm met appelcompote. Leg de appelpartjes over de compote heen. Bestrijk de taart met losgeklopt ei voor een mooie glans. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin. En smullen maar!  

Lees ook:

Chocolademelk maken: dit zijn 4x de lekkerste recepten

Science says: sushi eten maakt je slimmer