Love

Wow: zo lang duurt het gemiddeld voordat wij vrouwen tot een hoogtepunt komen

Een hoogtepunt bij vrouwen is niet te vergelijken met dat van de man, want vaak lukt het ons dames niet om tijdens de penetratie een hoogtepunt te kunnen bereiken, dus moeten de Satisfyers maar weer uit de kast worden getoverd. Maar hoe lang duurt het dan eigenlijk tot wij tot een hoogtepunt komen? Wij leggen het voor je uit en dit is langer dan je denkt!

Zo lang duurt het tot wij vrouwen tot een hoogtepunt komen

Dat het bij vrouwen langer duurt om een hoogtepunt te kunnen krijgen en dat het niet vanzelfsprekend is  dat je er één kunt krijgen is natuurlijk geen geheim, maar nu blijkt uit onderzoek in the Journal of Sexual Medicine dat het voor ons vrouwen gemiddeld maar liefst dertien minuten en 46 seconden duurt om tot een hoogtepunt te kunnen komen. En mocht je nou denken; dat telt voor mij totaal niet? Dan is het misschien wel goed om er bij te vermelden dat alleen heteroseksuele vrouwen met een lange relatie in dit onderzoek werden bestudeerd, omdat de tijd verschilt per situatie. Dus als het bij jou nou veel langer duurt of het zo is dat je na twee minuten al klaar bent, dan is dat helemaal niet gek.

Orale seks en andere vormen van stimulatie werkte het beste

Omdat maar 31,4 procent van de vrouwen tijdens het onderzoek een hoogtepunt kreeg via penetratie, werkte oraal en andere vormen van stimulatie eigenlijk het beste om tot een hoogtepunt te komen. En daarnaast komt ook uit het onderzoek naar voren dat het echt niet kan dat je na 30 seconden al heel erg ligt te kreunen, zoals je in alle 18+ video’s wel eens voorbij ziet komen. Goed om te weten dus meiden. En maak je vooral niet druk hè, als het een keer wat langer duurt of als je het lekkere gevoel niet krijgt, want volgens de therapeute Vanessa Marin kan die druk voor een blokkade zorgen. Waardoor klaarkomen vervolgens nog moeilijker wordt. Probeer je dus niet te veel te focussen op het klaarkomen en blijf vooral genieten, want daar draait het uiteindelijk allemaal om, toch?