Lifestyle

Niets dom blondje: blondines zijn volgens de wetenschap het slimst

Ben jij blond en krijg jij als je af en toe een niet al te slimme opmerking maakt, meteen te horen dat je een dom blondje bent? Trek het je dan vooral niet aan en vertel ze voortaan dat blondines volgens de wetenschap het slimste zijn. Dus niets dom blondje! 

Blondines zijn volgens de wetenschap het slimst

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen, de opmerking “dom blondje” slaat werkelijk waar helemaal nergens op en ben jij iemand die zulke “domme blondjes moppen” wel eens maakt? Hou daar dan alsjeblieft mee op, want een keer is leuk, maar op een gegeven moment zijn zulke opmerkingen voor blonde vrouwen mega irritant en komt het zelfs vrij denigrerend over. Daarnaast is er blijkbaar ook helemaal niks van waar, want volgens onderzoek van de Ohio State University hebben blonde vrouwen een hoger IQ dan red heads en brunettes. Blonde vrouwen hebben dus niet alleen meer plezier, maar zijn ook een stuk slimmer! 

De wetenschap legt uit

Ongeveer 10.000 vrouwen namen deel aan het onderzoek en wat bleek? Dat de kandidaten met blond haar gemiddeld een IQ van 103,3 hebben en deze kwamen dan ook als grote winnaar uit de test. Brunettes hadden namelijk een score van 102,7, redheads hadden een gemiddelde van 101,2 en tot slot vrouwen met zwart haar, die kwamen uit op 100,5. Maar dat is niet het enige bewijs dat blonde vrouwen onwijs slim zijn; uit een ander onderzoek bleek namelijk ook dat blondines meer voorkomen in hoge categorieën dan in lage categorieën en volgens de wetenschapper Jay Zagorsky betekent dat dat blonde vrouwen voortaan echt niet meer gediscrimineerd mogen worden op basis van haarkleur.  En daar zijn wij het helemaal mee eens…

Nu is het natuurlijk best vergezocht dat op blonde vrouwen op basis van IQ veel slimmer zijn dan vrouwen met andere haarkleuren, maar als je weer eens een “domme blondjes grap” voorgeschoteld krijgt is het altijd handig om te gebruiken! 

Lees ook: 

Aha: dit doe jij dus verkeerd in relaties volgens je sterrenbeeld

Wil je een goede relatie? Dan moet je het minimaal zovaak per jaar doen