Lifestyle

Nice to know: dit is tot wanneer je iemand een gelukkig nieuwjaar kan wensen

Aftellen tot het nieuwe jaar met al je geliefden om je heen; dat is absoluut het leukste moment van oud en nieuw. Vervolgens iedereen knuffelen en misschien bof jij wel met een nieuwjaarszoen van je lover. De volgende ochtend toch maar op visite bij je ouders en de eerste dagen wens jij je collega’s en familie een happy new year. Na een week wordt het lastig: is het nu nog wel gepast om iemand de beste wensen te wensen?

Dit is tot wanneer je iemand een gelukkig nieuwjaar kan wensen

Deze struggle herkennen we allemaal en daarom hebben wij uitgezocht tot wanneer je iemand een gelukkig nieuwjaar kan wensen!

Regel nummer één!

Het antwoord is eigenlijk een beetje vaag; er zijn namelijk twee data waar men zich aan houdt. Volgens sommige zou je iemand een gelukkig nieuwjaar kunnen wensen tot Driekoningen, dat vindt plaats op 6 januari (morgen dus!). Feestdagen en de nasleep daarvan zouden voorbij moeten zijn nadat er afscheid is genomen van de kerstboom. Dus heb jij nog mensen die je de beste wensen moet wensen? Hurry up, honey! 

Regel nummer twee!

Een andere random einddatum die mensen in hun hoofd hebben is 15 januari. Vooral omdat de meeste de eerste week van januari nog vrij hebben door de kerstvakantie, worden de beste wensen tot de vijftiende nog wel ‘geaccepteerd’. Gelukkig is het antwoord nog steeds een beetje vaag, dus doe vooral wat voor jou goed voelt! 

Lees ook:

Aan deze signalen kan je merken dat je partner het fijn vindt met jou in bed 

5 x waarom sarcastische vrouwen mega aantrekkelijk zijn