Lifestyle

Irritant; deze dingen maak jij als vegan altijd mee

Redactie

Na wekenlang wikken en wegen ben je toch tot de conclusie gekomen dat je veganistisch wil gaan eten. Het wordt een uitdaging, maar uiteindelijk is het ‘t allemaal waard! Het is goed voor de planeet, je gezondheid, de dieren.. Praktisch voor alles. Maar die reacties die je van anderen krijgt en die situaties die je meemaakt als vegan, daar hebben we een ietwat meer negatieve ervaringen mee. 

Deze situaties maak jij sowieso mee als vegan

Als je besluit om vegan te gaan eten, krijg je namelijk ineens te maken met alle meningen van andere mensen. En maak je nog veel meer typische situaties mee. Lees snel verder!

1. Mensen die niet weten wat het inhoudt

‘Eet je dan ook geen eieren en kaas meer?’ Nee. Niks. Dierlijks. 

2. Een restaurant zonder vegan opties

Of alleen maar salade, of één gerecht. Als je meerdere keuzes wil hebben als vegan zijnde, moet je eigenlijk echt naar één van de grotere steden gaan. In kleinere stadjes en dorpen kunnen je non-vegan vrienden namelijk lekker voor een cheeseburger gaan en heb jij nihil keuze. 

3. Het is duuuur

Alles wat vegan is is meteen tien keer duurder. Minder goed voor de portemonnee, maar wel voor de planeet. Als je het ten minste kunt betalen. 

5. Die meningen van anderen

Bereid je maar vast voor; mensen hebben te allen tijde een mening over je. Of ze bewonderen je, of ze snappen het niet, of ze vinden dat je moeilijk doet. Of denken dat je de hele dag met geitenwollen sokken aan loopt. Vrij vermoeiend, maar je kan het!

5. Bij iemand anders eten is niet per se leuk

‘Ah, shit. Vergeten!’ Die opmerking gaat vaker voorbij komen als er weer eens een kilo parmezaanse kaas door de pasta is gegooid en jij het wederom precies niet kan opeten. En vergeten ze het niet, dan voel je je alsnog bezwaard omdat ze rekening met je moeten houden als ze zelf niet vegan eten.

 

Lees ook:

Wil je een goede relatie? Dan moet je het minimaal zovaak per jaar doen

Nog steeds moe na 8 uur slaap? Hier kan het aan liggen