Beauty

Shit, deze dingen doen we allemaal verkeerd tijdens het haren wassen

Redactie

 

Je staat nog half slaperig onder de douche en doet even snel een klodder shampoo en conditioner in je haar. Het is iets waar we eigenlijk helemaal niet meer bij nadenken. Maar toch zouden we dit moeten doen, want er gaat een hoop verkeerd bij iedereen tijdens het haren wassen! 

Dit doet iedereen verkeerd tijdens het haren wassen

Wij hebben allemaal een kast vol haarproducten, aangezien we er ons regelmatig schuldig aan maken om haar te stijlen of te krullen op een best pittig temperatuurtje en daarom doen we er ook al die producten in. Hartstikke goed zou je denken, maar helaas gaat het bij de basis van het haren wassen nog veel te vaak mis bij ons. Waardoor vet haar en gespleten punten op de loer liggen… Maak je geen zorgen, want met deze tips komt alles goed! 

Niet iedere dag je haar wassen

We wassen het liefste iedere douchebeurt ons haar, maar wist je dat dit eigenlijk helemaal niet zo goed is? Je zou dit namelijk het beste zo’n twee tot drie keer per week kunnen doen en meer is dan ook echt niet nodig. We get it, als je een fanatieke sporter bent is dit best lastig vol te houden, maar je zou het toch echt een keer kunnen proberen. Oh ja; en mocht je snel last hebben van vet haar, dan is het slim om de shampoo vooral in je haar te masseren en niet zoveel op je hoofdhuid te smeren. Als je dat namelijk wel doet, zorgt het juist voor vettig haar en dat wil je natuurlijk niet…

Spoel de producten goed uit

Als je de shampoo en de conditioner tijdens het douchen niet goed uitspoelt, vindt je haar dit waarschijnlijk ook niet heel chill. Hierdoor kunnen er namelijk haarzakjes verstoppen of kan het zijn dat je een hoge hoeveelheid aan talg krijgt. En hierdoor krijg je weer vettig haar. Goed excuus dus, om nog vijf minuten langer onder de douche te blijven staan! 

Masseer de shampoo goed in

Even snel je shampoo in je haar flatsen en weer door, aangezien je vaak ook nog een hele scheerbeurt houdt onder de douche, wordt er aan je haren wassen vaak niet zoveel aandacht besteed. Terwijl je dit eigenlijk wel zou moeten doen. Zo is het namelijk belangrijk dat je je shampoo goed inmasseert, want anders kan de shampoo zijn werk namelijk helemaal niet zo goed doen. Dus verdeel de shampoo goed in je haar en gebruik je vingertoppen om het overal in te masseren, zodat je geen enkel plekje vergeet! 

Gebruik goede producten

Echt goede haarverzorgingsproducten zijn een dure grap en daar hebben wij vrouwen vaak geen zin in. Maar op de lange termijn zijn die dure producten het wel waard, in goedkope shampoos zitten namelijk sulfaten, parabenen en siliconen en die zijn voor veel haartypes niet zo goed. Kijk dus goed naar jouw type haar en koop op basis daarvan een goede shampoo en conditioner!

Je haar droog wrijven is verschrikkelijk

Je staat je af te drogen nadat je je haar eindelijk helemaal goed hebt gewassen, dan kan er niks meer mis gaan zou je denken… Maar toch kun je het bij deze stap nog verpesten, namelijk bij het droog wrijven van je haar. Hierdoor beschadig je namelijk je haar en je hoofdhuid en kan je haar zelfs afbreken. Dep het de volgende keer dus een beetje droog en laat je haar verder gewoon aan de lucht drogen. Maar wrijf het nooit, maar dan ook nooit meer droog!  

Lees ook: 

Meet the boyfriend bob: de nieuwe haartrend van 2022

Hier krijgt jouw sterrenbeeld de meeste stress van