Food

Iets te veel oliebollen gegeten? Zo kom je van dat opgeblazen gevoel af

oliebollen-gegeten

De decembermaand zit vol met eten, feesten en nog eens eten. We krijgen een uitgebreid voorgerecht, gigantisch hoofdgerecht en die oliebollen kunnen we ook niet laten staan. Grote kans dat je buik veel te vol zit na al dat lekkere eten. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar het kan wel voor een vervelend gevoel zorgen. Gelukkig weten wij hoe je dat opgeblazen gevoel weg krijgt! 

Zo kom jij van dat opgeblazen gevoel af als je te veel oliebollen hebt gegeten

Een opgeblazen gevoel is misschien niet het einde van de wereld, maar het is zeker geen prettige ervaring. Gelukkig heeft celebrity trainer Noah Neiman een schat aan advies om dit ongemak te verlichten. Het blijkt dat simpelweg op de bank liggen niet de beste strategie is, zoals onderzoek aantoont kan dit juist slecht kan zijn. De sleutel tot verlichting ligt in beweging, waardoor voorkomen wordt dat voedsel zich ophoopt in de buik.

Noah beveelt aan om actief te worden en niet te blijven liggen. Voor een kortdurende maar effectieve aanpak suggereert hij om gedurende 30 seconden jumping jacks uit te voeren. Dit eenvoudige maar krachtige middel heeft een verklaring: het verhogen van je hartslag door beweging versnelt niet alleen je metabolisme, maar bevordert ook de spijsvertering. Met andere woorden, je lichaam wordt gestimuleerd om het ingenomen voedsel te verwerken. Door deze korte maar intensieve boost van fysieke activiteit toe te passen, geef je je spijsverteringssysteem als het ware een duwtje in de rug. Het versterkt de natuurlijke processen van het lichaam en voorkomt dat voedsel blijft stagneren in de buik, wat vaak resulteert in dat onaangename gevoel van een opgeblazen buik.

Het idee achter deze aanpak is niet alleen gebaseerd op fysieke activiteit, maar ook op het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van het ongemak van een opgeblazen gevoel. Noah’s advies benadrukt het belang van een actieve levensstijl en hoe zelfs korte momenten van beweging kunnen bijdragen aan een betere algehele spijsverteringsgezondheid. Dus, de volgende keer dat je je opgeblazen voelt, begin je gewoon even te springen!

After dinner-dip

Noah merkt dat veel mensen blijven zitten na het eten, waardoor ze uiteindelijk een afterdinner dip krijgen. Hierdoor daalt je hartslag en vertraagt je stofwisseling. Als je eenmaal gaat bewegen zul je je snel weer wat beter voelen, omdat je lichaam het eten nu gaat gebruiken als brandstof. En dat is natuurlijk wat we willen. So get off your lazy (but beautiful) booty and start jumping girl!

Beeld: pinterest