Food

Iets te veel oliebollen gegeten? Zo kom je van dat opgeblazen gevoel af

oliebollen-gegeten

De decembermaand zit vol met eten, feesten en nog eens eten. We krijgen een uitgebreid voorgerecht, gigantisch hoofdgerecht en die oliebollen kunnen we ook niet laten staan. Grote kans dat je buik veel te vol zit na al dat lekkere eten. Daar is niks mis mee natuurlijk, maar het kan wel voor een vervelend gevoel zorgen. Gelukkig weten wij hoe je dat opgeblazen gevoel weg krijgt! 

Zo kom jij van dat opgeblazen gevoel af als je te veel oliebollen hebt gegeten

Het hebben van een opgeblazen gevoel is niet vreselijk, maar ook niet heel fijn. Gelukkig zijn er volgens celebrity trainer Noah Neiman genoeg manieren om daar vanaf te komen. Wat je vooral niet moet doen is languit op de bank gaan liggen. Uit onderzoek blijkt dat dit namelijk heel slecht is. Je moet er juist voor zorgen dat je beweegt, zodat het eten niet ophoopt in je buik.

Volgens Noah helpt het om voor heel even, heel veel te bewegen. Dit kun je doen door 30 seconden lang jumping jacks uit te voeren. Dit helpt omdat het ervoor zorgt dat door het bewegen je hartslag versnelt, en dus je spijsvertering versnelt. Met andere woorden: je lichaam gaat het eten verteren.

Lees ook:
Oh god! Zolang moet je sporten om die oliebol(len) weer weg te krijgen

After dinner-dip

Noah merkt dat veel mensen blijven zitten na het eten, waardoor ze uiteindelijk een afterdinner dip krijgen. Hierdoor daalt je hartslag en vertraagt je stofwisseling. Als je eenmaal gaat bewegen zul je je snel weer wat beter voelen, omdat je lichaam het eten nu gaat gebruiken als brandstof. En dat is natuurlijk wat we willen. So get off your lazy (but beautiful) booty and start jumping girl!

Beeld: pinterest