Lifestyle

7 x tips om de maand januari wat leuker te maken

Januari. Het is de meest saaie maand ever nu de feestdagen eenmaal achter de rug zijn en het voelt dan ook alsof er geen einde aan deze maand komt. Geen zorgen over een eventuele winterdip, want met deze 7 tips maak je januari een stuk leuker!
 

Zo maak je de maand januari iets leuker 

De feestdagen zijn voorbij, Valentijnsdag is pas over een maand en de zomer is nog lang niet in zicht. Kortom niet echt een amazing maand, maar met deze tips maak jij de maand januari een stuk leuker. Want je weet wat ze zeggen hė: je moet zelf de slingers ophangen in het leven!   

Ga een weekendje weg in Nederland

Ondanks dat er niet zoveel open is in Nederland  is het een super goed idee om er gewoon een paar dagen in eigen land tussenuit te gaan. Boek een leuk hotel of een B&B in een plaats waar je nog niet  bent geweest en ga hier op verkenning. Je kunt dan wel niet shoppen, maar prachtige routes wandelen of lange stukken fietsen kan wel, waarbij je de dag kunt afsluiten met een lekker taartje van de lokale bakker. Kortom; genoeg redenen om een paar daagjes vrij te nemen! 

 

De hele week lawa’s met je vriendinnen

We maken tegenwoordig meer lawa’s dan we ooit hebben gemaakt en dat is juist ook hartstikke goed voor ons lichaam, want we moeten toch op een manier onze goede voornemens qua bewegen waarmaken in januari, right? Plan de hele week vol en maak talloze lawa’s met je vriendinnen. Dit is mega gezellig, en als je helemaal uit wil pakken kunnen jullie ook thee en lekkere koekjes meenemen voor onderweg! 

Boek een buitenlands tripje

Mocht je nou helemaal klaar zijn met de Nederlandse kou? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een buitenlandse trip maken naar een tropische bestemming als Curaçao. Of als je lekker in Europa wil blijven, is Spanje of Portugal ook altijd een goed plan. Doe eens gek en trommel je vriendinnen op, want een weekje aan het zwembad liggen klinkt niet verkeerd. Toch?

Thuisdiner bestellen

We kunnen op het moment natuurlijk niet uit eten. En we get it; dan zijn de avonden best saai en lang als je om half 6 je stamppot al op hebt. Maar je kunt ook altijd gewoon een thuisdiner bestellen, bestel dan niet gewoon een standaard pizza, maar maak er echt iets van. Zo kun je bijvoorbeeld drie gangen bestellen, zodat je echt het gevoel hebt alsof je uit eten bent. Oh ja, en vergeet dat glaasje bubbels niet! 

Organizen van je huis

Het is misschien niet het leukste idee ever, maar nu het januari is kunnen de Kerstboom en alle andere kerstspullen weer opgeborgen worden en wordt het toch echt tijd voor enige reorganisatie in je huis. Maak alles een keer grondig schoon in plaats van even snel de stofzuiger erdoorheen te halen en zorg ervoor dat jouw koelkast net zo georganiseerd is als in al die TikTok-video’s waar we altijd een beetje jaloers op zijn. Let’s do this, girl!  

Spa-avondje maar dan thuis

Hou je ervan om lekker een avondje naar de sauna te gaan? Dan kun je ook een spa night thuis organiseren. Doe een lekker maskertje op, lak je nagels en scrub je body even helemaal. Wedden dat jij na het pamperen helemaal fresh en tevreden bent!  

Wijnproeverij 

Wij houden gewoon heel erg van wijn, en daarom is een wijnproeverij at home dan ook het perfecte idee. Nodig je vriendinnen, je vriendje of je vriendin uit en haal lekkere kaasjes en tapas in huis. Hierdoor wordt zo’n saaie maandagavond in één keer een stuk leuker. 

Lees ook: 

Deze sterrenbeelden kosten je iets meer moeite in een relatie

Dit is hoeveel Mariah Carey aan haar kersthit heeft verdiend