Beauty

NYE make-up look: de funky 70’s

We hebben het afgelopen jaar behoorlijk wat trends voorbij zien komen. Vooral trends die geïnspireerd zijn op de funky 70’s zien we steeds meer. Dit zien we in mode trends, zoals flared broeken, maar ook in de wereld van make-up zijn steeds meer looks uit de jaren 70 te zien. En laat dat nou net de perfecte make-up look zijn voor Oud en Nieuw. Time to glam!

De funky 70’s

De looks uit de jaren 70 waren bold en opvallend. Vrouwen durfden steeds meer te experimenteren met make-up en maakte de meest iconische looks. Zo had je de bekende look met kopertinten, neutrale lippen en een gebronsde huid. Maar ook blauwe of groene oogschaduw en eyeliner waren erg populair in de jaren 70. 

Deze make-up trends hebben dus het afgelopen jaar een comeback gemaakt, maar dan wel in een modern jasje. Dit komt omdat de kwaliteit van make-up door de jaren heen is verbeterd. Wat vooral belangrijk is, is dat je de details uit de jaren 70 verwerkt in je look. Maar ook dat hoeft natuurlijk niet allemaal in één look. 

Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor New Years Eve make-up look? Dan zijn deze funky jaren 70 trends perfect voor jou!

Make-up inspiratie voor NYE

Metallic

Blauwe of groene oogschaduw was al populair in de jaren 60, maar in de jaren 70 werd dit naar een hoger level getrokken. In de jaren 70 werd discomuziek steeds populairder en dus werd er meer gebruik gemaakt van levendige kleuren, glitter en een metallic finish. Misschien wat voor vanavond?

 

Orange is the new black

De jaren 70 staat bekend om de warme bruine en oranje tinten die ze gebruiken. Zo werd namelijk een monochrome make-up gecreërd. 

Witte eyeliner

Witte eyeliner is een van de meest iconische make-up producten uit de jaren 70. Dit werd aangebracht in de waterlijn zodat je ogen groter leken. Ook dit zie je tegenwoordig veel terug, als is het alleen maar om die vermoeide ogen te maskeren. Handug! 

Lipgloss

De laatste terugkomende trend van de jaren 70 is lipgloss in een peach-tint of een heldere kleur. Als je dit doet, probeer dan wel de ogen neutraal te houden, zo valt de aandacht meer op de lippen. 

Lees ook:

Uitproberen: met deze highlight-hack heb jij geen botox meer nodig in je gezicht

Deze make-up tools mogen niet ontbreken in jouw beauty routine

Bron: BeautifyBeeld: Instagram