Celebs

Dit is hoeveel Mariah Carey aan haar kersthit heeft verdiend

All I want for Christmas is youuuuu! Het is één van de meest bekende kerstliedjes en we kunnen dan ook wel stellen dat het zangeres Mariah Carey groot heeft gemaakt. Maar hoeveel heeft ze eigenlijk verdiend met dit zoetsappige kerstliedje? We kunnen je alvast verklappen: héééél véééél!

Dit is hoeveel Mariah Carey aan haar kersthit(s) heeft verdiend

Iedereen kent het kerstliedje ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey. Het nummer bestaat al sinds 1994 en word elk jaar wereldwijd beluisterd tijdens de feestdagen. Niet zo gek dat dit nummer flink wat geld op heeft geleverd. Maar hoeveel is dat nou precies?

All I want for Christmas is a whole lotta money

De kersthit All I Want For Christmas heeft zes dagen geleden de 1 miljard streams op Spotify gehaald en op Youtube zijn er nu 723 miljoen weergaven. Dit leverde Mariah Carey een bedrag van zo’n 445.000 euro per jaar op. En dan hebben we het alleen nog maar over het bedrag dat ze binnenhaalt met radioplays en Spotify- en YouTube-streams. In totaal heeft Mariah namelijk wel 54 miljoen euro verdiend met het nummer! Tel hier nog een paar andere hitjes als ‘Hero’ en ‘We Belong Together’ bij op en het bedrag zal uitkomen op 458 miljoen euro aan verdiend geld. Impressive Mariah

 

Nederlandse kerstnummers

Maar hoe zit dat dan in Nederland? Nou, daar is het wel wat moeilijker om een kersthit te scoren! Dit komt doordat het niet rendabel is, zegt Samantha Steenwijk in RTL-Boulevard. Je zal het meer voor jezelf en de fans doen dan voor het geld. In Nederland zal je namelijk niet meer dan een paar duizend euro verdienen aan een kersthit. Maar even een kleine troost, Mariah Carey wil jou voor kerst hebben. Oehhhh baby!

Lees ook:

Wow! Deze man lijkt echt belachelijk veel op Mariah Carey

Hier wil je heen: ontdek tradities van over de hele wereld tijdens de feestdagen

Bron: TelegraafBeeld: Instagram