Lifestyle

Sieraden als kerstcadeau? Zo houd je ze langer mooi

Heb jij dit jaar sieraden als kerstcadeau gekregen en wil je ze graag mooi houden? Volg dan deze tips op en dan weet je zeker dat ze nog jaren mee gaan! 

Zo houd je je sieraden een stuk langer mooi

Je sieraden mooi houden, hoe doe je dat eigenlijk? Wij leggen het voor je uit en wedden dat het heel weinig moeite kost?

Spuit geen parfum op je sieraden

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is niet zo’n goed idee om parfum op je sieraden te spuiten. Je kent het wel: je zit al helemaal in de glam met de perfecte outfit, maar wil toch nog even je parfum opspuiten. Een spuitje hier en een spuitje daar en voordat je het weet zitten je sieraden helemaal vol. Dit zorgt ervoor dat je sieraden snel dof worden, en dat wil je niet. Dus spuit voortaan eerst parfum op om die dofheid te voorkomen! 

Doe je sieraden af tijdens het slapen, douchen en zwemmen

We get it, je houdt het liefste altijd je sieraden om, omdat het natuurlijk heel erg leuk staat en het lekker makkelijk is. Maar eigenlijk is dit helemaal niet zo goed voor je sieraden, hierdoor gaan je sieraden namelijk schuren en kunnen ze zelfs blijven haken. Dit leidt tot krasjes en een doffe kleur, wat natuurlijk niet fijn is. Dus doe ze vooral af om de schade te beperken en wees niet te lui, meid!

Bewaar je sieraden op een goede plek

Je kent het wel; aan het einde van de dag leg je je sieraden in een potje met al je andere sieraden, omdat je zo niks kwijt raakt. Maar doordat je ze allemaal in een bakje bewaart raken ze juist in de knoop. En als je ze dan weer uit de knoop wil halen, zorgt het juist voor kleine krasjes. Dus; bewaar je sieraden altijd aan een rekje of aan een sieradendoos…  

Maak je sieraden genoeg schoon

Je sieraden schoonmaken klinkt niet als een leuke taak, maar het is wel heel erg belangrijk om ze regelmatig schoon te maken om er zo voor te zorgen dat ze lang mooi blijven. Dus poets ze met zilverpoets of soda in combinatie met aluminiumfolie, zodat ze helemaal weer shinen!  

Lees ook: 

Het Steenbokken-seizoen is hier! Dit is wat het voor jou betekent

Dag, havermelk: blijkbaar gaan we met zijn allen weer aan de koemelk