News

Dit is de meisjesnaam die wereldwijd het meest gekozen wordt

Terwijl sommige mensen er al jaren van tevoren over uit zijn blijft een naam voor je kindje verzinnen nog best een opgave, want ga je voor een naam die niemand heeft of ga je toch voor de leuke naam die een kennis eigenlijk al heeft bedacht? Mocht je er nou niet uitkomen, dan kun je altijd nog voor de meisjesnaam die wereldwijd het meest gekozen wordt gaan!  

Dit is de meisjesnaam die het meest gekozen wordt

Volgens het onderzoek van Live Science is de meisjesnaam die op dit moment wereldwijd het meest gekozen wordt, Sofia of Sophia. Deze naam staat dan ook in maar liefst negen landen bovenaan en in twintig landen staat hij op de tweede of derde plek in de top tien. Dat snappen wij eigenlijk wel, want het is ook wel echt een naam die je vaak hoort en daarnaast ook een mega cute naam om je baby te geven. Horen we al klapperende eierstokken? Want bij ons zijn ze zeker aanwezig! 

In Nederland is deze naam ook populair

In Nederland is deze naam populair, maar horen we eigenlijk nog vaker de Nederlandse variant op deze wereldberoemde naam. En dat is dan natuurlijk ook Sophie. Deze naam bevindt zich namelijk al sinds 2016 hoog in de rankings en het lijkt er dan ook op dat daar voorlopig nog geen einde aan zal komen. Sophia en Sofia zelf doen het wat minder in Nederland dan Sophie en eindigen dan ook ergens in de top 100 meisjesnamen. Dus mocht je nou Sophie, Sofia of Sophia heten; dan is het natuurlijk wel gaaf dat iedereen over de wereld jouw naam prachtig vindt. Kortom; alleen maar voordelen…

Lees ook: 

Skippen die handel: jus d’orange is helemaal niet zo goed als je denkt

Feit of fabel: is koffie nou goed of slecht voor je huid?