Food

Goodness: 5 Kersttoetjes om je vingers bij af te likken

3. Affogato met walnoten 

Ingrediënten (4 personen)

  • 50 g pure chocolade (70%)
  • 20 g boter
  • 50 g ongezouten halve walnoten
  • 4 grote bollen vanilleroomijs
  • 4 grote shots espresso

Bereiding:

Stap 1: Zet een middelgrote pan met water op het vuur. Pak een hittebestendige kom en leg hier de chocolade en boter in met een beetje (zee)zout. Blijf goed roeren tot de chocolade gesmolten is. Zet je het vuur uit en zet de kom opzij. 

Stap 2: Pak 4 theekopjes en verdeel de bollen ijs. Verkruimel de walnoten en verdeel over de kopjes. Giet nu een shot hete espresso in elk kopje. Top het geheel af met de gesmolten chocolade en een walnoot in het ijs. YUM!

Bron: desandwichformule, culy, jamie oliverBeeld: Instagram

Must reads 👀