Food

Goodness: 5 Kersttoetjes om je vingers bij af te likken

2. Vanilleijs met meringue en bosvruchten 

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote bollen vanilleslagroomijs
  • 400 g blauwe bessen
  • 4 kant en klare meringues
  • 200 g frambozen
  • 1 reep pure chocolade

Bereiding:

Stap 1: haal het ijs uit de vriezer. Pak een koekepan en zet het vuur aan. Kook de blauwe bessen twee minuten met een scheutje water. Ze zijn klaar als de bessen openbarsten en zacht worden. Zet het vuur uit en laat even rusten. 

Stap 2: verkruimel de meringues en verdeel ze over vier glazen of kommetjes. Doe nu een paar frambozen in het glaasje en daarna de bollen ijs. Schep de warme bessen met sap in de glazen en top het geheel af met geschaafde chocolade. Smaakexplosie gegarandeert!

Bron: desandwichformule, culy, jamie oliverBeeld: Instagram

Must reads 👀