Food

Skippen die handel: jus d’orange is helemaal niet zo goed als je denkt

Jus d’orange bij je ontbijt, je denkt natuurlijk dat je dan mega goed bezig bent. Maar blijkbaar kun je zo’n glaasje jus d’orange soms beter skippen, want het is niet zo goed als je denkt… Wij leggen het voor je uit!

Jus d’orange is helemaal niet zo goed als je denkt

Een lekker glaasje jus d’orange per dag, wij dachten altijd dat we dan goed bezig waren. Maar wat blijkt? Het is veel minder goed voor je als je denkt. We get it, je hebt nu vast veel vragen omdat het natuurlijk van fruit gemaakt is. Maar ondanks dat het alleen van sinaasappels is gemaakt, zitten er in een glas sinaasappelsap al snel vijf suikerklontjes en dan wegen die vitamines die er in zitten ook niet meer op tegen de nadelen… Je zou een glaasje sinaasappelsap dus beter kunnen vervangen door een losse sinaasappel, want naast dat er veel suiker in sinaasappelsap zit krijg je er ook geen vezels van binnen, waardoor het niet vult. Maar dat is niet het enige, want daarnaast komen de suikers ook meteen in je bloed, waardoor je snel een insulinepiek krijgt en juist meer wil eten! Dus voortaan kun je misschien beter een sinaasappel naast je broodje met pindakaas of je yoghurtje leggen…

Neem het allemaal niet te serieus

Het betekent natuurlijk niet dat je nu helemaal geen jus d’orange mag drinken, want als je dit gewoon met mate blijft drinken en niet een pak per dag naar binnen werkt kan het helemaal geen kwaad. Geniet daarom ook extra van dat lekkere glaasje jus d’orange ‘s ochtends en kies daarna gewoon voor iets wat meer verzadigt. Zodat je geen extra honger krijgt en helemaal happy de dag kan beginnen!   

Lees ook:

Zin in: hierover gaan de meeste ruzies tussen stelletjes tijdens Kerst

Deze 15 ergernissen herkent elke horecamedewerker

Must reads 👀