Food

Feit of fabel: is koffie nou goed of slecht voor je huid?

Wij kunnen onze koffie ‘s ochtends echt niet laten staan en hebben het dan ook nodig om een beetje te kunnen functioneren, maar je hoort steeds vaker dat koffie eigenlijk helemaal niet goed is voor je huid. Is dit echt zo? Of is het een fabel? Wij leggen het voor je uit!

Is koffie goed of slecht voor je huid? 

Koffie houdt ons ‘s ochtends scherp en is ook gewoon ongelofelijk lekker. Genoeg reden dus om er de hele dag van te drinken, maar je hoort steeds vaker dat dit  slecht is voor de huid en dat je hier rimpels van kunt krijgen, en dat is dan ook gedeeltelijk waar. Om jouw huid namelijk elastisch en gezond te houden heeft het  collageen nodig en door een kopje koffie vermindert de productie hiervan. Hier kun je sneller rimpels van krijgen en je huid wordt een stuk minder soepel. Maar gelukkig is het niet de bedoeling dat je meteen stopt met een koffie drinken, want het vermindert alleen de productie, maar verwoest het niet. Dus giet nog maar een kopje koffie bij! 😉  

Koffie voor je huid

Kan je acne krijgen van koffie? 

Ook denken veel mensen dat je van koffie acne krijgt, maar dit ligt ook een beetje anders, want je krijgt sneller acne van veel melk en suikers en als jij die in je koffie doet klopt het dan ook zeker. Daarnaast neemt het stresshormoon van veel koffie drinken ook toe en van stress krijg je dan weer een slechte huid… Niet heel chill. 

Zoveel kopjes koffie mag je op een dag drinken

Hoeveel kopjes koffie je per dag kunt drinken verschilt heel erg per persoon. Als je namelijk gevoelig voor cafeïne bent, waardoor je er stress van krijgt, je huid gevoeliger wordt of snel buikpijn krijgt dan kun je het beste één tot drie kopjes koffie per dag drinken. Maar als je hier helemaal geen last van hebt kun je al snel vier tot zes kopjes op een dag drinken. Het is wel heel erg belangrijk om de koffie vooral in de ochtend te drinken, als je het namelijk laat in de middag of voor het slapen gaan drinkt is er een grote kans dat jij nog ligt te stuiteren in bed en dat wil je natuurlijk niet! 

koffie goed voor je huid

Lees ook: 

Uitproberen: met deze highlight-hack heb jij geen botox meer nodig in je gezicht

Mensen met dit sterrenbeeld zijn de grootste knuffelaars