Films & Series

Series opnieuw kijken is dus eigenlijk heel goed voor je gezondheid

We krijgen maar geen genoeg van Serena en Blair in Gossip Girl en kunnen The Bold Type ook nog wel tien keer kijken, maar wist je al dat series opnieuw kijken eigenlijk heel erg goed is voor je gezondheid? Wij leggen het voor je uit! 

Series opnieuw kijken is heel erg goed voor je gezondheid 

Who knew dat series opnieuw kijken eigenlijk heel erg goed voor je is? Uit onderzoek van The University of Chicago Press blijkt namelijk dat een serie opnieuw kijken niet alleen comforting is, maar het je ook een boost of happiness geeft en dat kunnen we natuurlijk wel gebruiken nu we wat meer thuiszitten. Mocht je nou niet zo’n fan zijn van series kijken? Dan kun je ook je fave boek opnieuw lezen of opnieuw naar een leuke podcast luisteren, want dit heeft exact hetzelfde effect! 

Het zorgt ook voor een energie-boost

Naast dat je er happy van wordt blijkt uit een ander onderzoek ook dat je van series opnieuw kijken een energieboost krijgt. In het onderzoek werden namelijk verschillende experimenten uitgevoerd, waarbij de helft van de deelnemers een gestructureerde taak kreeg. Hierbij heb je veel mentale energie en wilskracht nodig. De andere helft van de deelnemers kreeg makkelijkere taken. Het bleek uiteindelijk dat de deelnemers die de lastige taken moesten uit voeren een herhaling uitkozen om naar te kijken in plaats van een nieuwe serie, en hierdoor gingen zij met meer energie en een beter humeur verder aan hun uitdagende mentale taak! Dus, als jij vanavond voor de zoveelste keer die ene leuke Kerstfilm of Gossip Girl opnieuw wilt bingewatchen, mag je liefje hier deze keer niets van zeggen, right

Lees ook: 

Yehes: dit is wanneer we After We Fell kunnen streamen

Wiehoe! Chantal Janzen krijgt een nieuwe serie op Videoland