Health

Alles wat je moet weten over queefing

Elke vrouw heeft dit wel eens meegemaakt: even switchen van standje na doggy, maar terwijl jij je omdraait komt er een geluid uit jou alsof je alleen maar hete pepers en bonen hebt gegeten. Een queef dus. Die kunnen nog wel eens voor lachwekkende – of hele ongemakkelijke – situaties zorgen, terwijl ze eigenlijk heel normaal zijn. Wij vertellen jullie alles over queefing.   

Dit is alles wat jij moet weten over queefing

De juiste benaming voor kutscheten is eigenlijk queefing. Kutscheet is eigenlijk niet correct, een kutscheet komt namelijk niet uit je darmen en stinkt ook niet. Maar kutscheet is natuurlijk wel een hele leuke benaming.

Wat is een queef?

Een kutscheet is eigenlijk heel simpel gezegd lucht dat uit je vagina wordt gedrukt. Het klinkt misschien gek, maar je vagina is een soort sok. Wanneer je je voet in een sok doet, rekt de sok uit. Haal je je voet uit de sok, dan heeft de sok weer een normaal formaat. Bij de vagina gebeurt dat ook. De binnenkant van de vagina bestaat uit ribbeltjes en vouwen. Tijdens de seks komt er samen met de penis lucht in je vagina. Dat blijft dan achter de ribbeltjes en vouwen hangen. Als de penis weer uit de vagina gaat of als je ontspant, gaat de lucht er weer uit. Dan hoor je meestal een scheetgeluid. Hallo kutscheet!  

Wanneer krijg je er één?

Nou, vooral tijdens de seks dus. Maar dat hangt nog wel eens af van een paar factoren. Standjes bijvoorbeeld, maar ook hoe nat je bent. Bij sommige standjes staat je ‘vriendin’ wat verder open, doggy style bijvoorbeeld. Daardoor kan er wat meer lucht in. Maar ook als je nat bent kan je meer last hebben van kutscheten. De combinatie van lucht en natheid zorgt dan bijna voor een soort bellenblaas.

Kan je er iets tegen doen?

Nope! Helaas niet. Niet alleen tijdens de seks, ook op andere momenten kan er een kutscheet ontsnappen. Bijvoorbeeld als je een bepaalde houding aanneemt tijdens yoga, turnen of dansen. Wanneer je moet niezen. Maar ook wanneer je een kastje aan het uitstoffen bent. Wat we al zeiden: heel normaal dus! Het overkomt elke vrouw wel eens en er is dus ook niets tegen te doen. Dan maar erom lachen met je bedpartner na je volgende kutscheet!

 

Lees ook:

De tweede date is dus belangrijker dan de eerste date en dit is waarom 

Dit zijn de raarste fantasieën over een bedavontuurtje