Lifestyle

Sportscholen dicht? Zo blijf jij in shape!

De sportscholen zijn weer gesloten, en dat betekent dat we thuis moeten gaan sporten. Natuurlijk willen we in shape blijven na al die uren in de sportschool, maar ook voor onze gezondheid is beweging heel belangrijk. Daarom hebben wij een paar simpele workouts gevonden om toch fit te blijven tijdens de lockdown. Work it, girl!

Sportscholen dicht? Zo blijf jij in shape!

Sporten is goed voor ons omdat het spanning en stress verlaagt. Zeker in deze tijd van het jaar is het dus belangrijk dat jij genoeg beweegt. Helaas zijn de sportscholen dicht en zullen we dus wat creatiever moeten zijn! Girlscene helpt je een handje en geeft jou tips om thuis in shape te blijven!  

Wandelen

Het lijkt misschien alsof wandelen niks doet voor je gezondheid, maar schijn bedriegt! Wandelen is namelijk mega gezond! Zo zorgt het voor sterkere spieren en botten, verlaagt het je bloeddruk en cholesterolgehalte en het werkt tegen stress en depressieve gevoelens. Ook kan regelmatig wandelen zorgen voor een betere nachtrust. Daarnaast is afvallen door te wandelen makkelijker dan je denkt. Na een wandeling van een uur, verband je namelijk ongeveer 240 kilocalorieën! Zo maken die kilo’s geen schijn van kans!

Buikspieren

Wil jij je toch wat meer focussen op je buikspieren maar heb je geen spullen? No problemo, deze oefeningen kun je namelijk gewoon op een matje of handdoek doen. Zoek een plekje in huis waar je ruimte hebt om te bewegen en get ready!

Planken

Het woord zegt het al: maak van jezelf een plank en blijf zo lang mogelijk staan. Zorg wel dat je rug recht is, en je billen niet omhoog staan. Is de standaard plankoefening te makkelijk voor je? Voeg dan knee taps toe aan je plank. Dit doe je door om de beurt met je knieën zachtjes tegen de grond aan te tikken. Summer body here we come!

Op zoek naar nog meer manieren om de plank work-out te doen? Klik hier!

De Russian Twist

De Russian Twist is een makkelijke oefening die je goed kan gebruiken bij jouw home work-out. Je gaat op de grond zitten en doet je knieën omhoog. Leun naar achter, zodat je benen en romp een V-vorm maken. Til nu je hakken van de grond en beweeg je armen langzaam naar rechts en links. Herhaal dit twaalf keer, in sets van twee. Deze oefening zorgt ervoor dat jij binnen no time een gespierde buik hebt!

Billen en benen

Voor deze oefeningen heb je weerstandsbanden nodig. Dit zijn rubberen banden die je om je benen heen doet om de oefening wat intenser te maken. Je kunt de oefeningen ook uitvoeren zonder elastieken, alleen wordt het dan aangeraden om de oefeningen wat vaker uit te voeren.

The Bridge

Pak een matje of handdoek en ga liggen op de grond. Stap in de weerstandsband en plaats de band net boven je knie. Zet je benen zo ver uit elkaar dat ze niet verder komen dan je schouders. Voeten wijzen naar voren. Til nu je billen omhoog en houd je rug op de grond. Duw je benen uit elkaar en begin met je billen van boven naar onder te bewegen. Herhaal dit twaalf keer in sets van drie. Deze oefening traint de bilspieren. Go booty!

Squats

We weten allemaal wat squatten is. Het is een oefening waarbij je vooral de benen en billen traint. Plaats de weerstandsband op je bovenbenen of net onder de knie en begin met squatten. Let goed op je houding. Herhaal deze oefening 8-10 keer voor een goed resultaat.

Armen 

We mogen natuurlijk niet onze armen vergeten te trainen! En het smoesje dat je geen gewichten hebt zal bij deze oefeningen niet werken, je kunt ze namelijk allebei uitvoeren zonder gewichten!

Tricep dips

Voor deze oefening heb je een stoel nodig die goed en stabiel staat. Je gaat een soort squat maken tegen de stoelrand aan. Pak de voorste randen van een stoel of bankje vast met je handen op schouderbreedte. Kom met je billen net voor de stoel, houd je voeten plat en benen licht gebogen zodat je dijen gelijk zijn aan de vloer. Strek nu je armen heen en weer en laat je lichaam in de richting van de vloer zakken totdat je armen in een hoek van 90 graden staan. Easy, right

Push-up

Push-ups ken je vast wel, toch? Opdrukken is ontzettend goed voor je armen en de rest van je bovenlichaam. Dus wil jij geen hangende kipfilets als je zwaait? Dan zul je push ups moeten doen! Vind je push-ups op je tenen iets te zwaar? Doe ze dan eens op je knieën. Om ook je triceps goed te trainen, moet je erop letten dat je je handen net naast je lichaam op de grond neer zet. Succes!

Lees ook:

Met deze oefeningen zijn je armen binnen no-time in shape

5x sportoefeningen met een elastieken band voor een home-workout

Beeld: Instagram